Interes sporit privind aceesarea de fonduri europene

2Comentarii
Interes sporit privind aceesarea de fonduri europene
În jur de 100 bihoreni au dorit să aflate despre posibilităţile de aceesare a fondurilor europene.

Conferinţa judeţeană de informare privind accesarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural, desfăşurată miercuri la Oradea, a stârnit interesul multor persoane. Auga Magna a Univirsităţii Oradea, locul de desfăşurarea al evenimuntului, a fost luată cu asalt de fermieri, reprezentanţi ai instituţiilor financiare, dar şi de specialişti.

„Această conferinţă face parte din cadrul campaniei naţionale de informare Fonduri europene pentru mediul rural demarată în data de 2 februarie. În cadrul acestei campanii Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJDRP) a informat locuitorii din zece localiţăţi bihorene asupra oportunităţilor de finanţare nerambursabilă în agricultură şi dezvoltare rurală. De asemenea, a mai avut loc şi un seminar tematic”, a precizat Florian Vesa directorul adjunct al OJPDRP Bihor.

Mihai Seucea, directorul regional ADRP a ţinut să precizeze că judeţul Bihor stă foarte bine din punct de vedere al depunerii şi finanţării proiectelor.

Dacă Bihorul stă bine la proiecte, la absorţia de fonduri europene, nu acelaşi lucru se poate spune însă şi la nivel naţional. În opinia mea acest lucru se datorează faptului că implicarea factorilor de decizie nu este la nivelul necesar. Sunt convins ca această conferinţă este foarte utilă şi a duce la creşterea numărului de proiecte depuse”, a spus prefectul Gavrilă Ghilea, prezent şi el la conferinţă.

Instruiţi

Celor prezenţi l-au fost prezentate mai apoi măsurile deschise pentru accesare în cursul acestui an. Este vorba de Măsurile 112, 121, 123, 125, 221, 312, 313 şi Schema M123. Au fost prezentate şi etapele accesării fondurilor europene cu evidenţierea paşilor care trebuie avuţi în vedere. Reprezentanţi ai Fondului de Garantare a Creditului Rural şi a Fondului Naţional de Garantare a creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii au prezentat facilităţile acordate şi metodologia de solicitare a garanţiei.

Instituţiile financiare bancare şi nebancare le-au prezentat apoi participanţilor la conferinţă modul de acordarea a scrisorii de confort angajate şi facilităţile acordate pentru creditarea investiţiilor prin PNDR.

În final, specialiştii prezenţi la întâlnire au răspuns numeroaselor întrebări puse de posibilii solicitanţii de fonduri europene.

S.Al.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor