Interesanti pentru francezi, doar in agro-alimentare

Interesanti pentru francezi, doar in agro-alimentare
Ambasadorul francez spune că marii investitori francezi nu vin din cauza lipsurilor româneşti.

Ambasadorul Frantei la Bucureşti, Henri Paul, a fost prezent de luni seară până marti la Oradea. Paul s-a întâlnit cu oamenii de afaceri francezi din Oradea, concluzionând că marii investitori francezi ne ocolesc deocamdată, din cauza slabei puteri de cumpărare a românilor şi a lipsei de transparenţă a politicilor economice. De asemenea, a spus Henri Paul, ne lipseşte o legislaţie şi o monedă naţională stabile. Totuşi, micii întreprinzători francezi sunt atraşi de domeniul agricol şi de cel alimentar.

Ambasadorul s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei orădene şi judeţene. „În Bihor sunt înregistrate 98 de firme care au acţionari francezi”, a spus Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Investitorii francezi sunt IMM-uri, cu activităţi în agricultură şi în domeniul alimentar. La primăvară ar putea avea loc un schimb de experienţă între fermierii bihoreni şi francezi.

Ratăm Schengen?

„Franţa nu se opune admiterii României în Spaţiul Schengen. Este o eroare să se creadă acest lucru”, a declarat ambasadorul Henri Paul. Cu toate acestea, Paul crede că România trebuie să parcurgă toate etapele şi să respecte toate cerinţele, înainte ca aderarea la Schengen să se producă. Ambasadorul francez a mai afirmat că sunt state europene nemulţumite de ritmul şi rezultatele luptei împotriva corupţiei în România. „Pentru decizia definitivă de primire a României în Spaţiul Schengen este necesară o unanimitate a statelor europene. Astăzi, trebuie să recunoaştem, această unanimitate nu există”, a declarat Henri Paul.

C.C.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !