Interesul testului gratuit pentru diabet a scăzut

Interesul testului gratuit pentru diabet a scăzut
Cu toate ca finalul a fost neprevazut, medicii diabetologi sunt multumiti de rezultate. Luni, în timpul actiunii caritabile de la cabinetul de diabetologie din Policlinica nr. 1 au fost depistate 20 de cazuri noi de diabet, adica aproape un sfert din persoanele testate au aflat ca au aceasta boala.

Cei douazeci de bihoreni sunt femei si barbati cu vârsta peste 50 de ani. Cei mai multi dintre ei au necesitat tratament medicamentos, si doar o mica parte dintre noii bolnavi au avut nevoie de o dieta. Toti însa au fost luati în evidentele medicilor si vor fi de acum monitorizati. Înca mai pot testa


Actiunea a fost sustinuta de o firma producatoare de insulina, care a pus la dispozitie 200 de bandelete. În primele patru ore, afluxul la testul gratuit a fost foarte mare, peste 60 de oameni solicitând acest test. Dupa-amiaza însa numarul solicitantilor a scazut, spre mirarea medicilor diabetologi care au dirijat actiunea.


Pentru ca organizatorii mai au materiale pentru testarea gratuita a înca 100 de oameni si pentru ca medicii sunt convinsi ca numarul bolnavilor de diabet necunoscuti e foarte mare, este posibil ca actiunea caritabila sa continue, ne-a informat marti medicul diabetolog Diana Podila.

Otilia Sandor