Interfaţă între Guvern şi Bihor

Interfaţă între Guvern şi Bihor
ORADEA – Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC) va avea în curând un portal de comerţ exterior, în care firmele îşi vor putea prezenta oferta de export şi cererea de import.

Despre acest proiect, dar şi despre măsurile prin care MEC şi-a propus să contribuie la susţinerea şi dezvoltarea activităţilor de import – export, au discutat Winkler Iuliu, ministru delegat pentru comerţ, şi Constantin Badea, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor. Vizita la CCI Bihor a ministrului delegat pentru comerţ a avut loc joi, 15 februarie. „Cu această ocazie, CCI Bihor şi-a asumat rolul de interfaţă între instituţia guvernamentală şi mediul de afaceri din judeţul Bihor”, a spus Constantin Badea.

 

Soluţii

Discuţiile s-au axat pe problematica impactului aderării României la Uniunea Europeană asupra mediului de afaceri local. Printre soluţiile prezentate de ministrul Winkler, în vederea dinamizării activităţilor de comerţ exterior, se numără editarea de cataloage şi CD – uri care să conţină oferta de export şi servicii pe sectoare şi subsectoare economice, dar şi reorganizarea structurii teritoriale judeţene a Consiliului de Export. Vineri, 16 februarie, ministrul Winkler a acordat un interviu pentru Jurnal bihorean, care va fi prezentat săptămâna viitoare în paginile ziarului. Winkler a răspuns unor întrebări legate de statutul României de nou membru în Uniunea Europeană, relaţiile comerciale ale României cu Federaţia Rusă, şansa agricultorilor români de a-şi desface produsele pe piaţa europeană şi taxa pentru prima înmatriculare.  „La întâlnire avută săptămâna trecută la Bruxelles cu miniştrii comerţului din statele membre, primul la care România a participat ca membru deplin, am subliniat că politica agrară a UE este un domeniu sensibil pentru România în care dorim să fim consultaţi asupra tuturor deciziilor care se iau”, a declarat Iuliu Winkler, pentru Jurnal bihorean.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !