Internari restrictive si cu programari

2Comentarii
Internari restrictive si cu programari
Banii pentru internările din spitalele bihorene s-au redus cu 16% pe primele trei luni din 2011.

Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a redus banii alocaţi pentru internarile bolnavilor cu 16% pe primele trei luni din acest an. Decizia se aplică în toată ţara, ca urmare a bugetului mic alocat Sănătăţii, dar şi ca rezultat al reformei sanitare şi mai ales a promisiunii făcută în toamnă de guvernanţii noştri către experţii Fondului Monetar Internaţional. Atunci, Guvernul României a dat asigurări la FMI că în 2011 va reduce cu circa 10% numărul de internări din spitalele româneşti. Prin urmare, şefii spitalelor caută acum soluţii pentru a rezolva situaţia, fără să afecteze cazurile urgente.

Judeţeanul – probleme

Spitalul Judeţean, cea mai mare unitate cu paturi din Bihor, va fi mai afectat de minusul la internări. Managerul Carmen Pantiş, a relatat că se lucrează acum la găsirea unor variante rapide pentru rezolvarea acestei situaţii.

Dr. Pantiş a spus că i-a rugat pe medicii şefi de secţie să fie mai restrictivi la internări şi să nu interneze decât cazurile foarte grave şi urgente şi deloc bolnavi cronici. Dr. Pantiş spune că o variantă pentru rezolvarea acestui minus de internări ar fi trmiterea bolnavilor cronici la Spitalul Municipal, pentru ca aceştia să beneficieze de tratament la acel spital, dacă acesta dispune de specialităţile respective. Alte variante de rezolvare ar fi introducerea spitalizării de zi, a coplatei în policlinică şi a unei taxe pe rezervă la spital. Iar cine doreşte să fie operat la un anume medic de la Judeţean, să plătească altă taxă în plus.

Între timp, managerul spune că se vor efectua încă 26 de reduceri de posturi din cadrul personalului TESA şi personal auxiliar (oameni de curte, muncitori, angajaţi la bucătărie etc).

Varianta ideală este, în opinia dr. Pantiş, un ambulatoriu integrat la Judeţean, astfel încât acesta să absoarbă mare parte dintre cazurile medicale. În acest fel, s-ar degreva şi Urgenţele, dar şi unele secţii din spital, iar bolnavii ar putea mai lesne beneficia de tratament, după investigaţiile necesare pentru care nu ar mai trebui să fie puşi pe drumuri, ca acum. Cert este că, spune dr. Pantiş, cazurile de urgenţă maximă vor avea în continuare prioritate.

O.S.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor