International fuge dupa stele

International fuge dupa stele
Peste 200 de miliarde ROL vor fi investiti în Hotelul International din Baile Felix. Trei firme si-au disputat adjudecarea lucrarilor de renovare a Hotelului International din Baile Felix, care urmeaza sa fie preluat de catre un important lant hotelier international: Napoca, din Cluj, Gallassini si Selina, din Oradea.

Conditiile din caietul de sarcini au fost catalogate de participanti drept dure. Criteriile de selectie au vizat cifrele de afaceri ale firmelor, dar o conditie esentiala a fost aceea ca în portofoliul societatilor sa figureze lucrari similare, în valoare de 250 miliarde ROL.

Firma Selina a prezentat pâna la urma cea mai buna oferta. Aceasta firma a executat blocurile ANL de pe Bulevardul Stefan cel Mare, dar si renovarea Primariei Oradea. Patronul firmei Selina, Beniamin Rus, este unul dintre cei sapte bihoreni nominalizati de revista Capital în Top 300. Averea sa este estimata la 12 milioane de dolari.

De la constructia hotelului, în anul 1978, si pâna acum, la International au fost executate doar „cârpeli”. Doar acoperisul a suferit reparatii. Hotelul era cotat la doua stele.

Lucrari finalizate, la vara

„Nimic din ce a fost vechi nu se va mai vedea: tevi, cuie, usi. Se dezbraca hotelul pâna la beton”, spune Beniamin Rus. Patronul firmei executante promite ca „finisajele hotelului vor fi de patru stele”. Conform executantului însa, Internationalul nu va putea fi cotat la aceasta categorie, deoarece dimensiunile camerelor nu corespund acestei clasificari. Deci hotelul va avea doar trei stele.

Pâna acum, valoarea lucrarilor este estimata la 200 miliarde de ROL, dar constructorul considera ca pe masura ce se vor executa lucrari valoarea devizului va fi mai mare. Aceasta deoarece, în opinia lui Beniamin Rus, trebuie aduse corectii la greselile de constructie: profilele nu sunt drepte. Lucrarile vor fi finalizate în vara.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !