Internet pentru comunele mici

Primãriile din judet, cu exceptia Primãriei Oradea si a celorlalte primãrii din Zona Metropolitanã, se vor putea moderniza, pe bani de la Banca Mondialã. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat proiectul „Economia bazatã pe cunoastere”.

Acesta a fost lansat cu sprijinul Bãncii Mondiale (BM) si al Agentiei Nationale pentru IMM si Cooperatie. Din cele 69,4 milioane de dolari, reprezentând valoarea totalã a proiectului, 60 provin de la BM si 9,4 milioane, de la Guvernul României.

„Proiectul se adreseazã comunitãtilor din mediul rural si mic urban, adicã orase cu mai putin de 30.000 de locuitori”, precizeazã Cãlin Hãrãgus, reprezentantul Centrului Teritorial de Informare, Consultantã si Instruire pentru IMM si Cooperatie.

Acces la informatie

Proiectul îsi propune sã realizeze retele electronice pentru comunitãtile locale (RECL), prin care sã fie conectate Primãria, biblioteca localã si scolile, dar si puncte de acces public la informatie (PAPI), cu acces la internet de mare vitezã.

„Implementarea acestui proiect reprezintã o investitie esentialã în asigurarea accesului cetãtenilor la informatie, stimularea competitivitãtii mediului de afaceri local si ridicarea nivelului de educatie, cu ajutorul tehnologiei”, opineazã Cãlin Hãrãgus. Sunt eligibile pentru finantare comunele situate la cel putin 11 km de cel mai apropiat oras cu peste 30.000 de locuitori si orasele mici. Informatii detaliate pot fi obtinute la sediul CTICIIMMC, din cadrul Camera de Comert si Industrie Bihor.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !