Intervenţii în judeţ. Care sunt drumurile din Arad cu probleme

De Adriana Barbu
Intervenţii în judeţ. Care sunt drumurile din Arad cu probleme
Juliţa -Mădrigeşti rămâne închis. Probleme pe drumuri şi în zona Bata, Gurahonţ-Dieci şi Şiştarovăţ. Pe celelalte drumuri se circulă în condiţii de iarnă.

Arad. Ninge în continuare în judeţ, aşa că problemele de pe drumurile judeţene nu au ezitat să apară. Deşi mai marii Consiliului Judeţean Arad sperau să nu fie mai nicio problemă majoră pe drumurile pe care le administrează, după ce s-a convocat Comandamentul de Iarnă, după ce șase echipaje ale CJA au verificat permanent pe traseu situația deszăpezirii şi după ce cele 31 de utilaje și-au intrat în drepturi, neajunsurile tot au apărut.
Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, prezent în aceste zile pe șosele, pe mai toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, fără probleme majore. Un tronson de drum va rămâne, însă, pe mai departe închis (aşa cum se întâmplă în fiecare iarnă cu ninsoare abundentă): Juliţa-Mădrigeşti, în timp ce probleme au apărut în zona Bata, unde a fost trimisă o mașină mai mare pentru deszăpezirea drumului, în zona Șiștarovăț și pe Gurahonț -Dieci. La momentul la care aceste drumuri vor fi curățate, iar în întreg județul se va circula în condiții de maximă siguranță, se va interveni, potrivit lui Sergiu Bîlcea, şi pentru deszăpezirea şi deschiderea drumului Juliţa-Mădrigeşti. Cel mai probabil intervenția de aici va avea loc luni sau marți.
Deşi semnalele din judeţ nu au fost dintre cele mai grave, totuşi vicele de la CJA nu s-a arătat mulţumit de intervenţia firmelor care se ocupă de deszăpezirea judeţului. Oficialul spera că se va acţiona în trei ture, non-stop pe drumurile din Arad. În noaptea de sâmbătă spre duminică au fost programate două ture de intervenţii, în tot județul, dar, potrivit vicelui, „aş fi vrut ca nici un utilaj de deszăpezire din cele pe care le avem la nivel de judeţ să nu stea o secundă”.

Plângerile arădenilor
Arădenii nu s-au arătat, însă, defel mulțumiți de intervențiile legate de deszăpezirea drumurile judeţene: „Drumuri curățate? Arad- Frumuşeni-Aluniş-Zăbrani -Neudorf- Lipova …. Ora 8 și nimeni…..”, indică o arădeancă, în timp ce un alt locuitor al judeţului spune „Arad- Frumuşeni, blocaj şi vai nicio maşină de dezăpezire, nici material antiderapant” iar un altul spunea „azi de dimineață până acuma seara nici un utilaj pe drumul județean Târnova – Şilindia – Cuied – Buteni”.

Drumurile naţionale
Nici pe drumurile naţionale, aflate sub grija CNAIR, prin DRDP Timişoara, nu se conducea mai bine sâmbătă, ci tot în condiţii de iarnă. De pildă, pe DN7, probabil cel mai important drum naţional din judeţ, se circula sâmbătă după-masa cu 15 km la oră, în coloană. Cei de la DRDP Timișoara au indicat faptul că pe raza lor de acţiune, care include şi drumurile naţionale din Arad, se acţionează cu 230 de autoutilaje şi că s-au răspândit 2805,5 tone material antiderapant.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !