Interviu cu Daniela Bozga, designer de bijuterii: „Am prins aripi să urc pe scara frumosului”

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Interviu cu Daniela Bozga, designer de bijuterii: „Am prins aripi să urc pe scara frumosului”
E gata să creeze accesoriu perfect pentru fiecare. Pentru orice personalitate. Provocarea pentru Daniela Bozga e accesoriul extravagant, preţios, impunător şi jucăuş pe care îl vede prins la butoniera Deliei.

Unde începe povestea bijuteriilor semnate Daniela Bozga?

Daniela Bozga: Povestea mea a început în copilărie şi izvorăşte din pasiunea pe care o aveam pentru desen şi pictură. Chiar îmi amintesc că atunci când eram mică, mi-am pus dorinţa ca atunci când voi fi mare să pictez măcar o dată un tablou. Deşi am apucat-o pe un alt drum ca şi job şi nu am urmat cursurile unei facultăţi de profil, tot mi-am tinut promisiunea şi ca şi adult, am înceut să pictez tablouri la nivel de amator. Apoi această pasiune s-a transformat uşor într-o dorință de a-mi dezvolta și mai mult creativitatea. Așa am început să îmi îndrept atenția și asupra mânuirii pietrelor şi materialelor,aspra handmade-ului.

Fiecare creaţie pe care o concep conţine o particică din sufletul şi din trăirile mele. Practic, totul a pornit dintr-o joacă, în anul 2013, atunci când o prietenă m-a rugat să îi creez o piesă, pe care dorea să o poarte la un eveniment, dorind ceva care să fie deosebit, autentic și să exprime ceva din personalitatea sa.

Am luat acest lucru ca pe o provocare, eu care mânuiam pensula, trebuia acum să-mi revărs creativitatea pe un alt tip de suport ca să prinda un alt contur. Rezultatul a fost surprinzător, iar reacţia prietenei mele pe măsură. Atât de încurajată m-am simţit, încât mi-am propus să mai creez câteva piese asemănătoare şi să-mi încerc norocul.

Am fost copleşită când am observat că nici nu a trecut mult timp şi deja au fost dorite şi de alte persoane, creațiile mele.. Continuând cu răbdare şi migală, am început să mă perfecţionez. Am început să studiez tot felul de tehnici şi tutoriale despre bijuterii, până când m-am oprit la cele care am simţit că rezonează cu mine. Să creez bijuterii pentru mine este o terapie, având în vedere jobul pe care îl am.

Ce te inspiră, de un „îţi tragi seva ” în creaţiile tale?

D.B: De obicei, creațiile mele reflectă stările pe care le am în diferite momente, doar că în ultima perioadă și mai ales vara, nu am foarte mult timp să lucrez la un stoc pentru că timpul îmi este ocupat cu accesoriile pentru mirese pe care am ajuns să le creez la comandă.

Ce înseamnă pentru tine o bijuterie?

D.B: O bijuterie, după părerea mea, mai ales una unicat va fi întotdeauna acel mic detaliu, care va diferenția o ținută de alte ținute, va scoate în evidență ceea ce este prețios, special, aparte.

Crezi în „axioma” că o bijuterie salvează o ţinută?

D.B: De multe ori, o ținută simplă, monocromă este salvată de un accesoriu sau de o bijuterie, dar aceasta doar dacă este asortată corect. Pot să spun ca în urma experientei acumulate în cei 5 ani, foarte multe cliente îmi cer părerea înainte de a comanda o bijuterie; ce cromatica, model şi textura trebuie să aibă, lucru care pe mine mă surprinde şi mă bucură enorm. Aceasta denotă faptul că doamnele au prins curaj în a se lăsa pe mâinile mele şi a le alege accesoriile.

Urmăreşti trendurile în domeniul bijuteriei?

D.B: Din punctul meu de vedere o bijuterie nu se demodează niciodată şi întotdeauna va fi în trend bijuteria pe care tu o simţi că este pentru tine şi te reprezintă.

Dacă ar fi să crezi o bijuterie pentru o personalitate, pentru o vedetă, aceasta ar fi….

D.B: Mi-ar plăcea să am ocazia să-i creez Deliei un accesoriu la fel ca şi personalitatea ei: extravagant, preţios, impunător şi jucăuş în acelaşi timp. Ar fi o provocare la care nu aş ezita să răspund. Îmi place stilul ei îndrăzneţ şi modul cum asortează fiecare piesă pe care o poartă.

Care e drumul spre bijuteria de autor? Cât e inspiraţie, cât muncă, cât instinct?

D.B: Ca să ajung aici, în acest moment al creaţiei, nu a fost uşor, dar cu perseverenţă şi creativitate, mi-am făcut din admiratorii bijuteriilor mele prieteni. Feedback-urile primite m-au încurajat şi mă încurajează în continuare să prind aripi şi să mă înalţ tot mai mult pe aceasta scara a frumosului, a originalului. Aşa am realizat că ascultându-mi inima, am reuşit să ajung unde nu credeam vreodată…0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !