Interviu cu directorul agenției de turism Transilvania Travel Services: „Anul acesta am avut un număr record de turiști în Spania”

Interviu cu directorul agenției de turism Transilvania Travel Services: „Anul acesta am avut un număr record de turiști în Spania”
Helen Pater este director al agenției de turism Transilvania Travel Services, iar anul acesta sărbătorește 20 de ani de experiență în acest frumos domeniu, în care încearcă să fie cât mai aproape de turiști, să le asculte dorințele și să le ofere concediul pe care îl visează.

În afara carierei în turism, Helen își adoră cei doi băieți și încearcă să își împartă timpul între birou și familie.

Consideraţi că românii, în general, şi oamenii din Oradea, în special, au o cultură a călătoriilor şi vacanțelor?

Românii încep să călătorească din ce în ce mai mult. Constatăm în mod plăcut că a crescut cererea pentru turismul cultural și pentru destinații exotice. Lumea începe să pună accent pe vizitarea de locuri noi, pe cultură, pe tradiții, pe istorie.

Cum se comportă acum turistul român, față de acum zece ani, să zicem?

La acest capitol mai este de lucru, dar nu putem generaliza, depinde de foarte multe aspecte. Eu cred că depinde foarte mult de educație, și nu neaparat de bani. Dar avem și cazuri fericite în care turistul este și educat și cu putere de cumpărare. Oricum am evoluat în ultimii zece ani.

În materie de reduceri, ce recomandați? Early bird sau Last minute? Și de ce?

Noi recomandăm rezervările făcute în perioada early-booking deoarece ai din ce alege și beneficiezi de foarte multe reduceri atât din partea hotelierilor cât și a companiilor aeriene. Pe de altă parte dacă este un grup de prieteni putem să le găsim camere în același loc, pe când ofertele last minute sunt efectiv locurile rămase nevândute, câte o cameră ici colo, este foarte greu să găsim mai multe camere, și sunt în general categoriile mai slabe de cazare. Prima dată se ocupă hotelurile bune.

Care sunt cele mai căutate 5 sau 10 destinații de către români în acest an?

Anul acesta am avut un număr record de turiști în Spania, Costa Brava datorită lansării cursei directe către această destinație de pe Oradea. Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru au fost de asemenea în topul preferințelor turiștilor noștri.

Ce buget pentru vacanțe au orădenii?

De la câțiva euro/persoană/săptămână în extrasezon până la prețuri cu multe zerouri.

În ultima perioadă românii s-au îndreptat spre Turcia și țările arabe. Având în vedere incidentele internaționale din ultima vreme, ce alte destinații le-aţi recomanda oamenilor pentru concedii?

Având în vedere problemele din ultima perioadă este greu de spus că nu vor fi evenimente deosebite în timpul șederii dânșilor. De la conflicte politice, la atentate, catastrofe naturale, pot fi orice. Eu în continuare consider Europa un continent sigur și le recomand cu încredere și țările din Asia.

Care credeţi că e provocarea anului 2018 pentru reprezentanţii agenţiilor de turism?

Provocarea ca în fiecare an este internetul, numărul de rezervări tot mai mari făcute de turiști în mod direct, și concurența neloiala care este posibilă și datorită legislației practic inexistente în acest domeniu.

Pe ce atracții turistice poate miza România, ca să atragă mai mulți turiști?

România ar putea atrage turiști străini prin turism rural, tradiții și obiceiuri, prin renumitele trasee montane, festivalurile care deja sunt foarte bine cunoscute în toată Europa, turism balnear, etc.

Care ar fi turiștii străini care aleg România? Ce alte naționalități am putea atrage?

Cred că majoritatea sunt cetățenii maghiari, urmați de mulți polonezi, slovaci. Ar fi interesant și benefic dacă am reuși să atragem turiști din țările nordice, Germania, țări cu un potențial economic puternic care ar aduce bani în țară, dar pentru asta trebuie să oferim servicii, drumuri, infrastructură, multe …

Ce oferă Oradea turiștilor străini?

Oradea este un oraș cultural care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Oferă o arhitectură unică, orașul combinând mai multe stiluri de la baroc, la rococo, gotic, Cetatea care s-a renovat foarte frumos și unde se țin o mulțime de evenimente culturale și să nu uităm nici de viața de noapte 🙂

Transilvania Travel Services SRL
410032,Republicii nr.31,Oradea,Bihor
tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975
email:helen@transilvaniatravel.ro – personal
office@transilvaniatravel.ro – ticketing si transport
ibusz@transilvaniatravel.ro – oferte turistice
www.transilvaniatravel.ro

Sursă: Revista Zile și Nopți Oradea, ediția din 19 august 2017.

Advertorial!