Interviu cu directorul general al C.S.M. Reşiţa

Interviu cu directorul general al C.S.M. Reşiţa
REŞIŢA- Analiza performanţelor din 2006 a celorlalte şase secţii ale C.S.M.R., Atletism, Box, Culturism, Gimnastică, Înot, Radioamatorism, ne arată că, faţă de anul 2005, există o creştere cantitativă şi valorică a numărului de medalii, rezultatele depăşind obiectivele stabilite pentru 2006.

Rusalin Fîc
„Lumea sportului, plină de riscuri“.

Timpul: C.S.M.R. a fost desemnat cel mai bun club din Caraş-Severin în 2006. Care sunt argumentele acestui succes?

Rusalin Fîc: Evaluarea performanţelor Clubului Sportiv Municipal Reşiţa s-a făcut statistic, având la bază cele 124 de medalii (38 de aur, 27 argint şi 60 de bronz), câştigate de sportivi la campionatele naţionale, şi cele 11 medalii obţinute la competiţiile internaţionale majore, campionate mondiale, europene şi balcanice.

Dar statisticile care se fac nu arată ce este în spatele acestor performanţe. De aceea, această recunoaştere publică, precum că suntem cel mai bun club din Caraş-Severin în 2006, ne obligă să spunem că aceste succese remarcabile sunt rezultatele unui grup, grup de structuri sportive, instituţii publice şi firme, cu care C.S.M. Reşiţa are relaţii de colaborare, în vederea realizării împreună a programelor sportive şi a îndeplinirii obiectivelor de performanţă.

Ne dorim să amintim partenerii : C.S.S. Reşita, C.S. Murariu, D.S.J. Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Reşiţa şi Firma C+C Reşiţa. De asemenea, aducem mulţumiri Agenţiei Nationale pentru Sport, care finanţează cea mai mare parte a programelor derulate de Clubul Sportiv Municipal Reşiţa.
În altă ordine de idei, este şi o competiţie la nivel naţional şi Clubul Sportiv Municipal Reşiţa va urca anul acesta, într-o evaluare provizorie, şapte locuri în clasamentele sportive.

Revenind la întrebare, argumentele intangibile ale acestei reuşite a C.S.M. Reşiţa sunt calitatea deosebită a sportivilor, a antrenorilor şi o atitudine managerială centrată pe realizarea unui climat de excelenţă în sport.

Timpul: Secţia de Lupte a rămas cea mai prolifică şi în anul 2006. Care a fost secretul?

R.S.: Pe scurt, profesionalismul antrenorilor, existenţa Centrului Olimpic de Lupte şi Diana Mudrag, au creat această diferenţă.

Timpul: Dar celelalte discipline? S-au încadrat în obiectivele stabilite?

R.S.: Analiza performanţelor din 2006 a celorlalte şase secţii ale C.S.M.R., Atletism, Box, Culturism, Gimnastică, Înot, Radioamatorism, ne arată că, faţă de anul 2005, există o creştere cantitativă şi valorică a numărului de medalii, rezultatele depăşind obiectivele stabilite pentru 2006.

Timpul: Dacă este să vorbim de neîmpliniri, ce va dezamăgit în 2006?

R.F.: Că nu am început lucrările la Hotelul Sport.

Timpul: Cu ce gânduri porniţi în 2007?

R.F.: Ideea de la care se pleacă în anul 2007, este de a ne atinge obiectivul nostru strategic pentru anul 2008 şi anume calificarea a doi-trei sportivi la Jocurile Olimpice din China. Va fi dificil, lumea sportului fiind o lume în continuă schimbare şi plină de riscuri majore.

Dar avem curajul de a crede că luptele, atletismul şi gimnastica reşiţeană vor fi prezente la Beijing. Un alt obiectiv de interes major al C.S.M. Reşiţa, prin care se urmăreşte mărirea numărului de discipline, pe ramuri de sport olimpice, va fi atins în anul 2007 prin înfiinţarea secţilor de tenis de câmp şi de patinaj.

Timpul: Aceasta strict pe plan sportiv. Dar în ceea ce priveşte investiţiile, pentru asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivi?

R.S.: Avem speranţa şi promisiunea că în 2007 va începe construcţia Hotelului Sport, un proiect susţinut de domnul ministru Sorin Frunzăverde şi de domnul Francisc Vaştag.

În ceea ce priveşte bazele existente, în acest an vom termina montarea tâmplariei termopan, a instalaţiei termice interioare, şi vom reface exteriorul la grupul de săli din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vastag”.

Carte de vizită

Rusalin Fîc

Data şi locul naşterii: 24 octombrie 1961.
Starea civilă: căsătorit, un copil.

Studii: Institutul Politehnic „Traian Vuia“ Timişoara, promoţia 1987; Masterat în Politici Publice – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filozofie.
Funcţia: Director general Clubul Sportiv Municipal Reşiţa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !