Interviu cu Ioan Felea

1Comentariu
Interviu cu Ioan Felea
ORADEA – Având peste 300 de lucrări ştiinţifice publicate şi 28 de doctoranzi în energetică, prof. univ. dr. Ioan Felea s-a înscris în cursa pentru postul de rector sub egida îndemnului: „Universitatea este suficient de mare, vă invit să o păstrăm făcând-o perfectă!” CV Ioan Felea [.doc – 39KB]

Reporter – Cum v-aţi sintetiza programul managerial?

Ioan Felea – Cred că după dezvoltarea cantitativă a Universităţii Oradea este vital să ne concentrăm pe creşterea calitativă. Au mai vorbit şi alţii despre aceste idei, dar eu chiar cred în ele şi vreau să le aplic. Intenţionez să păstrez şi să valorific ce s-a făcut bine şi să consolidez aspectele care au nevoie de îmbunătăţiri.

Rep. – Se poate păstra actuala organigramă a facultăţilor?

Ioan Felea – Nu e obligatoriu să păstrăm structura actuală. Cum spuneam, trebuie pus accentul pe calitate. În plus, învăţământul superior are şi o componentă dinamică determinată de cererea de specialişti. Ca viziune de ansamblu, nu se mai pune acum accentul pe structura facultăţilor, ci pe statutul Universităţii şi pe direcţia programelor de studii. Universitatea Oradea este acreditată, dar în perioada 17-19 mai va fi evaluată şi sub raport calitativ, pentru a fi validată ca Universitate acreditată. În plus, se va face evaluarea programelor de studii, adică a specializărilor. Acestea sunt esenţiale. Apoi, reuniunea acestor programe în facultăţi poate fi ajustată în timp, în funcţie de eficienţa şi calitatea lor.

Rep. – Vizaţi conducerea Universităţii pe termen lung?

Ioan Felea – Cea mai mare parte din programul managerial este adecvat pentru perioada de interimat de circa un an de zile. Voi insista pe o serie de idei pe care le voi prezenta în plenul Senatului. Sper să fiu ales şi să să le pun în aplicare aşa cum îmi doresc. Dacă voi avea sprijin şi voi reuşi în tot ce propun acum, voi candida şi la alegerile din primăvara lui 2008.

Rep. – Aveţi o echipă managerială pe care să vă bazaţi?

Ioan Felea – Am colegi care mă susţin şi care chiar mi-au cerut să îmi depun candidatura. Cu ei mă sfătuiesc, dar aştept sprijin şi înţelegere de la toate cadrele didactice din Universitate. E nevoie de efort comun pentru a ridica nivelul de studiu în cadrul instituţiei noastre, îndeosebi pe anumite paliere.

Foarte important e şi aportul studenţilor pentru ca Universitatea din Oradea să nu se deosebească de cele din Europa. De altfel, studenţii vor fi cooptaţi în procesele de evaluare şi ei rămân în centrul atenţiei noastre.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor