Interviu cu Marian Crisan, regizor

Interviu cu Marian Crisan, regizor
Regizorul Marian Crişan a acordat J.b. un interviu în exclusivitate cu ocazia lansării filmului Rocker.

J.b.Cum v-aţi documentat pentru Rocker? Daca a fost cineva pe care l-aţi urmarit indeaproape pentru a va documenta 

Marian Crişan-Am lucrat la scenariul pentru Rocker timp de 4 ani. Am cercetat lumea dependenţilor de heroina, m-am întâlnit şi am discutat cu mulţi dependenţi. Pe parcursul cercetărilor, am realizat şi un documentar pe această temă.

 

Jb- Au fost momente care v-au rămas în memorie, în timpul filmărilor?

MC-Am filmat timp de 35 zile, în perioada februarie-martie 2012, la Oradea, în zona Beiuşului şi la Arieşeni. Filmările sunt de obicei un fel de cursă contra cronometru, fiecare zi de filmare în plus aduce costuri suplimentare. A fost o filmare destul de grea, deoarece am avut multe secvente de exterior, pe timp de iarnă.

 

JB-Rocker este un film de festival ? În festivaluri au succes anumite teme? Ce aşteptări aveţi de la Rocker ?

 MC-Sper ca Rocker să nu fie considerat un film doar de festival. În această perioadă lansăm Rocker în mai multe oraşe, printre care şi Oradea, la Cortina Multiplex, unde filmul va rula până pe1 Martie. Avem reacţii foarte bune de la publicul românesc şi sperăm să avem cât mai mulţi spectatori în săli. Publicul a început să se întoarcă în sălile de cinema şi pentru filmul românesc. În festivalurile mari sunt selectate doar filmele de excepţie, indiferent de temele abordate.

 

Jb-Cum v-a influenţat viaţa/cariera premiul de la Cannes şi cele ulterioare

MC- Premiile mari îţi aduc mai multă vizibilitate, astfel facilitându-ţi o finanţare mai uşoara următorului proiect. Pe lângă acest lucru, prezentă într-un mare festival ajută filmele să circule la nivel internaţional.

 

JB- Cum apreciaţi momentul în care se află cinematografia romanească ?

M.C. E o perioadă foarte bună pentru cinematografia română. De mai bine de 10 ani există o atenţie specială pentru filmele venite de la noi, considerate inovatoare şi originale.

 

JB-Dacă ne puteţi dezvălui care este următorul proiect-chiar dacă poate e devreme şi dacă este legat de Bihor…

M.C.Prefer să nu discut deocamdată despre următorul proiect deoarece încă nu am luat o hotărâre. Mi-ar face plăcere să mă întorc acasă pentru un nou proiect cinematografic.

Rocker de Oradea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !