Interviu cu noul manager al Spitalului Judeţean

29Comentarii
Manager Spitalul Judeţean: dr. Florin Bodog
Manager Spitalul Judeţean: dr. Florin Bodog
În primele minute de la preluarea funcţiei de manager, chirurgul Florin Bodog a acceptat să acorde pentru Jurnal bihorean un interviu. Video 

J.b.:– De ce aţi acceptat să preluaţi oferta de manager în condiţiile nefaste financiar pentru Spitalul Judeţean?
Dr. Bodog: – Am acceptat pentru că pot să fac ceva în primul rând pentru pacienţi, dar şi pentru angajaţi, de la femei de serviciu la doctori.
J.b.: – Unde credeţi că a greşit fostul manager (fosta conducere)?
Dr. Bodog: – Nu am reuşit să fac o analiză foarte precisă şi la obiect . Indicatorii de performanţă în spital sunt buni; cred că ar fi fost necesară o colaborare mai strânsă între manager – pacienţi şi cei care tratează pacienţii.
J.b.: – Care este situaţia actuală a spitalului?
Dr. Bodog: – Spitalul are cele mai mari datorii pe care le-a avut vreodată şi este în pericol de a intra în blocaj cu furnizorii. Intenţionez să atrag furnizorii de partea mea şi să fac tot ce e posibil, cu sprijinul tuturor factorilor de decizie şi cu sprijinul Prefecturii. Subprefectul Claudiu Pop mi-a spus de dimineaţă că voi beneficia de ajutorul Prefecturii şi îl citez: „la orice oră din zi şi din noapte”. Spitalul e al comunităţii judeţene şi toţi trebuie să participăm la salvarea lui.
J.b. – Când speraţi că spitalul va ajunge „pe zero” cu datoriile?
Dr. Bodog: – Peste două săptămâni când voi avea o analiză exactă a motivelor care au dus la această situaţie şi când voi identifica şi sursele de finanţare suplimentare. Atunci voi face practic un pariu cu mine însumi că într-un anumit interval de timp voi încerca să remediez situaţia.
J.b. – Pe ce act vă veţi pune prima oară semnătura?
Dr. Bodog: – Primul act pe care îl semnez este contractul de colaborare cu Universitatea Oradea. Judeţeanul se numeşte clinic, dar de un an funcţionează fără bază legală, pe baza vechiului contract cu U.O.
J.b. – În cât timp ar putea Spitalul Judeţean să devină unul european?
Dr. Bodog: – Repet, peste două săptămâni voi putea face aceste estimări. Clar este că voi lupta să acord toate spororile pentru angajaţi, voi lua unele măsuri urgente şi vitale pentru ca ambulatoriul integrat al spitalului să fie o concurenţă serioasă pentru sistemul privat, pentru a degreva activitatea de la UPU, unde presiunea este peste limita admisă şi calitatea actului medical riscă să aibă efecte negative. Voi cere sprijin şi de la Direcţia Sanitară. E apoi secţia de oncologie, trebuie urgent rezolvată situaţia angiografiei, a neurologiei etc.
J.b. – Sunteţi conştient de bugetul infim de la CAS? Ce alte variante aveţi?
Dr. Bodog: – Am relaţii personale cu managerii de spitale din Ungaria şi voi sprijini şi dezvolta proiectele transfrontaliere existente cu Ungaria şi Turcia. Un alt proiect voi dezvolta cu Timişoara, unde mi-am făcut rezidenţiatul. Voi face un consorţiu de proiecte menite să aducă venituri spitalului şi să ridice calitatea actului medical de aici. Alte proiecte pe care vreau să le iniţiez sunt cele pentru obţinerea de fonduri structurale.
J.b.: – Noua echipă?…
Dr. Bodog: Îl voi numi pe dr. Dumitru Mohan director medical. Deocamdată atât…
J.b.: – Unii vă acuză şi spun că Judeţeanul va fi condus de un brancardier. Alţii spun că veţi „vinde” spitalul la spitalul privat din oraş. Alţii spun că sunteţi uman, îşi spun speranţe mari în dvs şi cunoaşteţi problemele din spital foarte bine şi că veţi şti să „faceţi bani” pentru spital…
Dr. Bodog: – Am declarat public de mai multe ori că nu e o ruşine să munceşti şi să progresezi; în plus, orice om porneşte de undeva, are un punct de plecare. Referitor la spitalul privat spun răspicat că voi avea aceeaşi relaţie contractuală pe care o voi avea cu orice altă unitate privată sau de stat din judeţ sau din afară, în limita legii. Orice instituţie privată sanitară trebuie de altfel să fie un stimulent pentru sistemul medical de stat, scopul fiind orientarea către pacient. De aceea, toţi cei care vor să ne sprijine şi să ne fie alături sunt bineveniţi.
Iar traseul meu profesional cuprinde toate treptele ierarhice fără să fi forţat vreo promovare. Sunt doctor în medicină al U.O. şi doctor în economie al Universităţii din Timişoara. Sunt medic primar în chirurgie plastică şi medic specialist în management şi sănătate publică.

Numiri oficiale de la Minister:
– Spitalul Judeţean: dr. Florin Bodog
– Spitalul de Pneumoftiziologie: dr. Flavia Groşan
-Centrul de Sănătate Valea lui Mihai: dr. Elena Filip
-Spitalul din Marghita: ec. Florin Ciora
– Spitalul de Neuropsihiatrie: dr. Gheorghe Oros

Treptele ierarhice parcurse:
– Liceul Sanitar Oradea, promoţia 1990
– asistent medical
– medic
– preparator universitar
– asistent universitar
– şef de lucrări
– conferenţiar universitar

Otilia Şandor29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor