Interviu în exclusivitate

Interviu în exclusivitate
REŞIŢA – Adrian Chebuţiu: „Obiectiv înplinit sută la sută“. C.S. U.C.M. Reşiţa a devenit unul dintre cele mai reprezentative cluburi ale judeţului.

Timpul: Ce v-a determinat, domnule preşedinte director general al U.C.M. Reşiţa să investiţi în sport?

Adrian Chebuţiu: Ca să fiu corect, n-a fost ideea mea. A fost ideea reprezentanţilor sindicatelor din companie, la momentul privatizării. Atunci s-a semnat un acord social. Unul dintre punctele din acel acord menţiona că noul proprietar se obligă să păstreze Secţia de Handbal.

În momentul în care am găsit lucrurile gata împlinite, ca să zicem aşa, n-am făcut altceva decât să aşezăm activitatea sportivă pe aceeaşi direcţie pe care ne aşezăm întreaga activitate. Şi, mai ales, în acelaşi sens. Sensul este spre a ajunge în pole-position, a fi numărul unu în tot ceea ce facem.

Timpul: Cu alte cuvinte aţi revoluţionat sportul de echipă la Reşiţa.

A.C.: Inevitabil, şi sunt mândru. În altă ordine de idei, nu am uitat niciodată şi nici nu ne-am neglijat niciodată rolul social pe care îl avem pentru o companie atât de mare cum este U.C.M. Reşiţa. Cu bucuriile şi cu necazurile ei şi ale celor patru mii de oameni pe care îi găzduieşte astăzi un grup de firme.

Avem, dacă vreţi, şi o responsabilitate civică faţă de cetăţeni, aşa încât compania este datoare să fie prezentă în viaţa socială a oraşului. Sunt bucuros, sunt fericit chiar că am putut să aduc de multe ori bucuria în sufletele reşiţenilor.

Timpul: Aţi câştigat, altfel spus, pariul cu cetăţenii Reşiţei.

A.C.: Da, am câştigat, să zicem, acest pariu. Sau suntem în drum spre al câştiga. Sigur, am şi venit pe un gol lăsat de o tradiţie fotbalistică care a existat la Reşiţa. Şi care, iată, încearcă acum să se reclădească şi să revină la anii de glorie. Dar, este evident că, cu dragostea şi cu căldura cu care ne-au înconjurat reşiţenii, în Sala Polivalentă, în campionatul trecut, şi cu siguranţă o vor face când vom reveni să jucăm acasă, se vede clar că era nevoie de noi, şi că demersul nostru a fost unul acceptat şi aşteptat de către locuitorii oraşului.

Eu vreau să vă spun că echipa nu mai este a U.C.M.R., este a Reşiţei. Noi aşa o considerăm. Fiindcă m-am întâlnit de foarte multe ori cu diverşi concetăţeni pe stradă, care îmi vorbeau despre echipa noastră.

Timpul: Dar nu v-aţi oprit la handbal, sau numai la handbal. Când vorbim despre automobilism, este parcă ceva mai aparte.

A.C.: Aveţi dreptate. Partea asta de auto-moto am făcut-o din două motive. Unu la mână fiindcă eu, personal, sunt un pasionat al sportului cu motor. Am şi participat într-un anumit timp, la nivel de campionat de karting. De asemenea, am stat aproape de lumea raliurilor, de lumea circuitelor şi a vitezei în coastă ani mulţi, având o rudă care a fost ani buni numărul unu în automobilismul românesc.

Se numeşte Ludovic Balint, regretatul Ludovic Balint. Deci eu am venit cu această istorie a mea, iar de partea cealaltă a venit Reşiţa spre mine, cu istoria ei extrem de vastă. Aici s-au născut talente, aici s-au născut soluţii tehnice. Din păcate, la data în care am venit noi la Reşiţa, am găsit, la fel cum erau multe din aspectele vieţii cotidiene, multă dezbinare. Ceea ce am făcut, nu a fost altceva decât să aduăm la un loc talentele Reşiţei.

E vorba despre Lucien Hora, care făcea, oarecum, echipă cu Mircea Pădurean, despre Eugen Peteanu şi Silviu Chira, care erau în jurul U.C.M.R., şi despre Florin Ciocloda, care era în echipă cu regretatul Duţi Stoican. Deci, practic, cei şase au reprezentat primii noştri piloţi. Şi încă din primul an, din 2005, am reuşit să şi câştigăm pe echipe. Iar, în acest an, am câştigat totul ce se putea câştiga pe plan naţional. Eu consider că 2006 a fost un an cu obiectiv împlinit sută la sută.

Timpul: Vă împăcaţi cu eşecul echipei de raliuri? Sau nu-l consideraţi un eşec?

A.C.: Haideţi să vă spun ceva. A fost o încercare. Pentru că, spre deosebire de handbal, n-am crezut, de la început, că vom reuşi să facem lucruri deosebite. Dar, am sperat că putem face câte ceva. Şi, ne-am retras.

Timpul: Şi totuşi vorbeaţi de un concurs de raliu la Reşiţa, în 2007.

A.C.: Da. La sfârşitul lunii martie 2007 avem planificată prima etapă a Raliului Banatului Montan pe asfalt, trasele fiind în jurul Reşiţei. Colegii mei lucrează la definitivarea acestor trasee, pe care eu le socotesc deosebit de atractive. Şi, în scurt timp vă pot oferi mai multe amănunte.

Timpul: Cu precizarea că despre această iniţiativă, dar şi despre motociclism, în detaliu, vom reveni pe larg, ce aşteptaţi, în final, de la noul an?

A.C.: Obiectivul este acela de a ne situa în primele trei locuri în Liga Naţională, la handbal, deci să avem şi o participare internaţională superioară. Pentru „viteză în coastă“, din nou, toată lumea pe locul întâi. În plus, îmi doresc o participare cu cel puţin doi piloţi în Campionatul Franţei, în două etape, ca să-şi măsoare forţele cu alţi alergători. Iar în ceea ce priveşte motociclismul, U.C.M. Reşiţa se va retrage din campionatele intern şi balcanic.

Am demonstrat, în doi ani de zile, că nu avem adversari, distanţa fiind extrem de mare între Ionel Pascotă şi ceilalţi piloţi. În 2007 ne vom orienta spre campionatul european oficial, spre un minicampionat european, şi încercăm să obţinem unul sau două permise de acces în campionatul mondial, pe pistele din Europa.

Marius Moraru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase