INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE

INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE
REŞIŢA – D-na Kremm se numără printre cei 200 de directori din ţară premiaţi de MEC, pentru performanţele şcolare.

Timpul: Pentru ce acest premiu ?

A.K.: Premiul a vizat activitatea extracurriculară, domeniu în care liceul nostru, pot afirma cu îndreptăţită mândrie, a excelat în anul şcolar 2005–2006 şi nu numai. Astfel, noi am derulat singuri sau în parteneriat cu şcoli din alte ţări, peste 20 de proiecte. Dintre acestea, aş menţiona doar câteva de mai mare complexitate.

Astfel, proiectul lingvistic Comenius, derulat încă din anul 2000 cu o şcoala din Austria, s-a transformat în parteneriatul Austromania care se va derula până în 2010.
Al doilea proiect internaţional, la care a participat şi un echipaj al liceului nostru condus de prof. Aniela Ogăşan, s-a încadrat în acţiunea CRESCERE, finanţată de UE şi axată pe domeniul fizică. Acest proiect a prilejuit liceului nostru o colaborare cu Institutul Frascati din Roma şi cu Facultatea de Ştiinţe din Lisabona.

Timpul: Ce proiecte aveţi pentru 2007 ?

A.K.: Multe şi deosebit de interesante. Astfel, pe lângă continuarea proiectelor internaţionale deja amintite, vom participa la un proiect, propus de Şcoala din Melle (Germania), unitate coordonatoare a proiectului Comenius „Valori în Europa”, proiect ce se va derula, începând cu anul şcolar 2007–2008 prin Fundaţia Robert Busch.

Alt proiect mare, ce prinde contur, încearcă formarea unui lanţ de şcoli, care să colaboreze pe ideea Dunării, ca axă de legătură între unităţi şcolare. Sunt vizate, pe lângă liceul nostru, şcoli din Ulm (Germania), Pecs (Ungaria), Novisad (Serbia). Proiectul este deja în curs de derulare, ca proiect judeţean, sub genericul „Malul Dunării – o grădină”.

Dana Roxana Topală
timpul@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !