Interviu pe skype pentru studenţii ce vor să muncească în Germania

De Dan Birta
Reactualizat la:
Interviul cu angajatorul va avea loc pe skype
Interviul cu angajatorul va avea loc pe skype
Studenţii care vor să muncească în vacanţă în Germania vor fi selectaţi pe skype de către angajator.

Studenţii bihoreni care doresc să muncească în Germania în vacanţa din 2016, prin Eures, nu vor mai trebui să se deplaseze la Bucureşti pentru interviu ca în anii trecuţi. Interviul va avea loc pe skype.

În prealabil, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor va organiza selecţia pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minim două luni).

Domenii şi condiţii

„Pentru anul 2016, Agenţia Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenţilor români. Domeniile în care vor lucra studenţii sunt: hotelier, gastronomic, servicii, industrie şi agricultură”, a declarat Simona Burdean, consilierul Eures de la AJOFM Bihor.

Au şansa de a muncii în Germania studenţii şi masteranzii care urmează cursurile la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană.

Selecţia are loc anual, în baza înţelegerii încheiate între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Agenţia Federală de Muncă din Germania, privind medierea studenţilor români în vederea angajării pe perioada vacanţei de vară în Republica Federală Germania.

Studenţii şi masteranzii care au domiciliul în judeţul Bihor, sau sunt înregistraţi la o instituţie de învăţământ superior din acest judeţ, trebuie se vor adresa consilierului Eures din cadrul AJOFM Bihor, strada Transilvaniei, nr.2, pentru a – şi depune dosarul. Înregistrarea se va realiza în perioada 03.12.2015 – 15.01.2016, de luni până joi, între orele 09:00 – 15:30 şi vineri între orele 09:00 – 12:30.

„În anii trecuţi înregistrarea se făcea la noi, iar pentru interviu studenţii trebuiau să se deplaseze la Bucureşti”, a precizat Simona Burdean. Informaţii suplimentare legate de condiţiile de mediere, documentele necesare înregistrării studenţilor, precum şi instrucţiunile de completare a acestora, se pot obţine la numărul de telefon 0259.433.346 sau accesând site-ul AJOFM Bihor la adresa: www.bihor.anofm.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !