Intrarea în biserică a Maicii Domnului

Reactualizat la:
Intrarea în biserică a Maicii Domnului
BUCUREŞTI – Creştinii ortodocşi sărbătoresc, astăzi, intrarea în biserică a Maicii Domnului. În biserici se oficiază liturghia de sărbătoare, iar credincioşii care postesc pot mânca peşte.

Este o sărbătoarea mare în biserica ortodoxă, este ziua în care sfânta scriptură spune că părinţii fecioarei Maria, Ioachim şi Ana, au încredinţat-o pe fiica lor bisericii lui Dumnezeu.

În popor sărbătoarea este cunoscută sub numele de Ovidenie. Intrarea în biserică a Maicii Domnului se serbează în fiecare an pe 21 noiembrie. Este ziua în care Fecioara Maria a fost dusă de părinţii ei la templu şi încredinţată vieţii monahale. Acolo, Fecioara a rămas timp de 12 ani.

În bisericile ortodoxe sărbătoarea, deşi în post, este marcată prin dezlegarea la peşte. Aşa că cei care postesc pot mânca azi preparate din peşte.

În popor se spune că e ziua când începe iarna, că se deschide cerul şi vitele vorbesc, dar frumuseţile cerului nu sunt văzute decat de cei prea buni la Dumnezeu, cum ar fi ciobanii care nu au vazut la ochi o femeie. În această zi se dă de pomană lumina de veci, lumânarea care nu se va stinge niciodată pe lumea cealaltă. Tot acum se dă de pomană pentru cei înecati, cei morti în întuneric, fără lumânare la căpătâi, pentru ca şi aceştia să aibă pe lumea cealaltă calea luminată. Cum va fi vremea la Ovidenie, aşa va fi toată iarna, dacă va ninge, iarna va fi grea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase