Între ANIF şi Primărie

De Simion Todoca
Între ANIF şi Primărie
© Liderii ALDE Arad Foto: JA
Purcaru spune că Guvernul a aprobat trecerea Canalului Mureşel la Primărie, dar trebuie făcută cerere

Conferinţa de presă ALDE a fost susţinută de către preşedintele Florin Galiş şi vicepreşedintele Mircea Purcaru. Galiş a prezentat câteva probleme organizatorice: săptămânal se fac trei deplasări în judeţ, unde se ţin inclusiv şedinţe ale Biroului Permanent Judeţean, ţinta fiind ca până la sfârşitul anului să existe organizaţii în toate oraşele şi în cel puţin 90% din comune. La ora actuală sunt constituite organizaţii în puţin peste 50% dintre localităţi.

Mureşelul, doar „teoretic”

Mircea Purcaru spune că, în urma insistenţelor Primăriei, a făcut, ca director ANIF, demersuri la Guvern pentru predarea segmentului intravilan al Mureşelului. Guvernul a fost de acord, iar pe data de 21.10.2016 în CLM s-a votat „intenţia Primăriei” de a prelua acel segment al Mureşelului. Aşadar, spune Purcaru „teoretic” Mureşelul intravilan ar trebui să fie în administrarea Primăriei. Doar „teoretic”, fiindcă se pare că Primăria a renunţat la idee, din moment ce nu a făcut o cerere oficială în acest sens. Oricum, afirmă Purcaru, ANIF Arad are depuse pe Programul Intereg V România-Ungaria două proiecte de finanţare, unul pentru Mureşel, iar celălalt pentru Canalul Morilor. Cât despre inundarea unor gospodării din Cadăş atunci când cad cantităţi mari de apă, principala cauză o consituie nivelarea de către proprietarii de acolo a digului, în scopul măririi suprafeţei grădinilor. Că au făcut acest lucru actualii proprietari sau cei dinaintea lor, nimeni nu mai poate spune exact.

Falcă: „nu am renunţat!”

Primarul Gheorghe Falcă afirmă că Primăria nu a renunţat la preluare, ci aşteaptă în continuare ca Guvernul să emită o Hotărâre în acest sens. Nu mai este necesară nicio cerere, din moment ce există decizia CLM, spune edilul.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !