Intre profesionisti

De Alexandra Lăzureanu
Intre profesionisti

ISU Crişana Bihor a organizat vineri la Marghita, etapa pe unitate a “Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”. La start s-au aliniat echipele de pompieri din cele trei grupuri de intervenţie ISU Bihor (Grupul 1 Oradea, Grupul 2 Marghita, Grupul 3 Salonta), fiecare cu câte zece sportivi, un antrenor şi un conducător de lot.

Îndemânarea profesională, spiritul de echipă şi aptitudinile sportive ale pompierilor militari competitori au conferit spectaculozitate celor patru probe tradiţionale. Prima a fost Scara de fereastră (pentru deprinderile servantului de a urca, în cel mai scurt timp şi în siguranţă până la nivelul trei al unei construcţii); a doua probă – Pista cu obstacole pe 100 de metri (probă individuală de escaladare a gardului de doi metri, trecerea cu furtunurile în mână peste bârna de echilibru şi realizarea rapidă a unui dispozitiv de stingere). A treia a fost Ştafeta 4 x 100 de metri (probă de echipă ce imaginează o suită de intervenţii de urgenţă), iar ultima probă – Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

Echipa Grupului 1de Intervenţie Oradea a reuşit să ocupe locul I în clasamentul final, fiind urmată îndeaproape de echipa Grupului 2 de Intervenţie Marghita, pe locul III situându-se echipa Grupului 3 de Intervenţie Salonta. În urma acestei competiţii va fi definitivat lotul reprezentativ al inspectoratului care va participa la etapa a III-a zonală a concursurilor, ce se va desfăşura la sfârşitul lunii iulie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !