Întrebări din Opoziţie despre CET

De Călin Corpaş
Întrebări din Opoziţie despre CET
Cristian Puşcaş (PDL) a fost singurul consilier local ce a răspuns, săptămâna trecută, invitaţiei Coaliţiei Rogerius de a discuta teme de actualitate pentru orădean.

Drept urmare, Cristian Puşcaş a reflectat o serie de îngrijorări ale reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari din Rogerius cu privire la activitatea CET şi, implicit, asupra preţului gigacaloriei. „Chiar dacă autorităţile locale ne-au asigurat că preţul Gcal nu va fi majorat în acest an, cu siguranţă cele două organisme de reglementare ANRE şi ANRSC vor stabili noi plafoane de referinţă începând de anul viitor”, arată Puşcaş, întrebând ce va face municipalitatea de la anul cu preţul gigacaloriei.

Puşcaş cere ca administratorul judiciar de la CET să prezinte planul de reorganizare a activităţii CET în plenul Consiliului Local. Pedelistul se teme că există interesul tergiversării rezolvării problemelor CET. Aceasta şi pentru că s-a prelungit până în 13 noiembrie termenul pentru verificarea creanţelor.

„Cerem executivului local să facă publice şi care sunt costurile administrării procedurii de insolvenţă care sunt pretinse de către administratorul judiciar. Indemnizaţii lunare şi onorarii de succes”, solicită Puşcaş, care bănuie că administratorul judiciar ar putea avea inclusiv in interes pecuniar pentru a tergiversa lucrurile. De altfel, consilierul local întreabă şi de raportul „asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă starea de fapt”, ce ar fi trebuit deja depus de aministratorul judiciar, conform Legii 85/1996.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !