Inundaţiile, tema unui concurs de desene

TIMIŞ - Direcţia Apelor Banat desfăşoară o nouă campanie, care a început în 21 martie, printr-o lecţie deschisă, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, la Şcoala Generală „Iosif Ciorogariu” din Chişoda, clasa a IV-a, cu participarea a 20 de învăţători din Timişoara şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Subiectul lecţiei, „Circuitul apei în natură” a fost completat de o prezentare multimedia a mesajelor cuprinse în tematica acestei sărbatori. Tot copiilor li se adresează şi acţiunea intitulată „Apele, responsabilitate pentru viaţă” care a demarat la şcolile din Otelec, Foieni, Cruceni şi Ionel, localităţi grav afectate de inundaţiile din 2005.

Mesajele promovate se referă la „Inundaţiile, o responsabilitate a tuturor!”, „Împreună impotriva apelor!”, „Inundaţiile ne implică pe toţi!” şi „Apele Române, în lupta împotriva inundaţiilor!” Sorina Neaga, purtător de cuvânt la Direcţia Apelor Banat a precizat că „reprezentanţii DAB s-au deplasat la şcolile amintite, unde au postat panouri cu fotografii de la inundaţiile din aprilie 2005 şi le-au împărţit copiilor materiale promoţionale de promovare a campaniei (şepci, pixuri etc). Acţiunea constituie practic şi declanşarea unui concurs de desene pe tema „Apele, responsabilitate pentru viaţă”, la care participă toţi copii din cele patru şcoli vizate. Până în data de 5 aprilie, copiii vor realiza desene pe tematica prezentată. Cele mai reuşite desene vor fi premiate cu cărţi de beletristică şi truse de pixuri.

Diana Lupulescu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase