Invata matematica si fizica pe Discovery

Lecţii de biologie în fiecare miercuri
Lecţii de biologie în fiecare miercuri
Din 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14:00, zilnic, va fi prezentat un program educaţional.

O nouă provocare pentru elevi. Începând din 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14:00, zilnic, va fi prezentat un program educaţional. Astfel, luni va fi prezentat programul de matematică, marţi cel de chimie, miercuri de biologie, joi de fizică, iar vineri, alte ştiinţe. Proiectul, intitulat „Şcoala Discovery”, este dezvoltat în România de Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

“Fiind eu însumi un om de ştiinţă, ştiu foarte bine din experienţă cât de important este să prezinţi într-un mod atractiv lucruri care puse pe tablă pot să pară foarte aride. Susţin în mod evident un astfel de program. Scopul parteneriatului pe care îl anunţăm astăzi este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi. Această diversificare este menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării şi nu să se substituie lor”, a spus Funeriu.

El a adăugat că prin forţa imaginilor prezentate pe Discovery Channel şi prin calitatea deosebită a conţinuturilor prezentate elevii vor fi sprijiniţi să înveţe mai bine şi să-şi facă lecţiile mai uşor.

Ministrul Funeriu a afirmat că se va specifica pentru fiecare program în parte pentru ce clasă este adaptată emisiunea. Programele sunt adaptate pentru clasele V-XII, iar conţinuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruenţă între ceea ce fac elevii la şcoală, lecţiile propriu-zise şi ceea ce vor vedea pe ecran.

Implementat şi în şcoli

O altă componentă a proiectului este site-ul scoala.discovery.ro unde se vor găsi toate materialele complementare fiecărei emisiuni necesare profesorilor, elevilor, dar şi părinţilor.

Funeriu a precizat că există în acest moment 110 şcoli din România, din toate judeţele, în care, într-o primă fază, profesorii vor fi formaţi pentru utilizarea resurselor de pe site-ul şcoala.discovery.ro şi pentru metodele de predare aferente.

“În cele 110 şcoli vom monitoriza creşterea rezultatelor elevilor la ştiinţe în urma aplicării acestei program. Utilizarea la clasă a acestui program este opţională pentru profesori şi elevi, dar ministerul recomandă directorilor şi profesorilor să beneficieze de această alocare a resurselor. Lecţiile prezentate pot fi vizionate acasă sau la şcoală, în funcţie de cum hotărăşte unitatea de învăţământ. Programul va evolua în permanenţă în funcţie de reacţiile profesorilor şi elevilor”, a mai spus Funeriu.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !