Invata sa previna traficul de persoane

12 cadre didactice participă la cursurile Lampas
12 cadre didactice participă la cursurile Lampas
12 consilieri educativi de la şcoli din Oradea participă la un curs despe prevenirea traficului de persoane.

Nu mai puţin de 12 consilieri educativi de la colegii tehnice şi licee din Oradea participă în perioada 7 – 8 februarie 2012 la cursul de formare adresat cadrelor didactice cu tema „Prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă în rândul tinerilor”. Cursul este organizat de Fundaţia Lampas în cadrul proiectului „O persoană informată este o persoană protejată – Promovarea bunelor practici printr-o reţea europeană în prevenirea traficului de persoane cu scopul exploatării prin muncă”.

La evenimentul care are loc la Centrul Bisericesc Reformat „Lorántffy Zsuzsanna”, str. Libertăţii nr. 40, Oradea mai participă reprezentanţi ai Poliţiei şi AJOFM Bihor, parteneri în proiect.

Obiectiv şi beneficii

„Obiectivul cursului este informarea şi instruirea cadrelor didactice în problematica traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă în vederea cunoaşterii şi intervenţiei pentru reducerea acestui fenomen prin informarea elevilor asupra riscurilor şi consecinţelor”, a declarat Ottilia Vura, consilier.

Cursul a fost interactiv. Cei prezenţi au participat la discuţii cu exemple.

Mulţi tineri sunt ademeniţi cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit în străinătate, care nu necesită o pregătire specializată, fără să deţină informaţii cu privire la instituţiile implicate în procesul de migrare sau despre modalităţile legale de obţinere a unui loc de muncă în străinătate şi nici despre riscurile migraţiei, având o imagine iluzorie privind viaţa în ţările vestice.

Cadrele didactice au un rol important în educaţia elevilor şi pot contribui la identificarea cazurilor de elevi expuşi la risc, la semnalarea situaţiilor de urgenţă şi la creşterea gradului de conştientizare în rândul elevilor în ceea ce priveşte existenţa şi riscul pe care-l implică traficul de persoane.

„Cele mai importante beneficii care vor rezulta în urma acestui curs se referă la îmbogăţirea cunoştinţelor despre traficul de persoane, situaţia actuală la nivel regional şi naţional, cadrul legal, principalii actori implicaţi în prevenirea şi combaterea traficului de persoane, dezvoltarea şi implementarea metodelor de prevenire a acestui fenomen în şcoli”, subliniază Ottilia Vura.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !