Inventatori la 17 ani

Reactualizat la:
2Comentarii
Inventatori la 17 ani
Sunt încă elevi de liceu, nu au posibilităţi materiale prea mari, dar au realizat invenţii care au atras atenţia la Târgul Gaudeamus, deschis ieri la Romexpo. Nu au reinventat apa caldă, dar au imaginat aparate care să ne facă viaţa mai sigură.

El e roboţelul Charlie

Bogdan Bondor şi Cristian Roşu, sunt elevi la Colegiul Gojdu din Oradea şi l-au inventat pe “Charlie, robotul minune”. Roboţelul ştie toate obstacolele de pe un traseu anume, iar imediat după ce depistează un obiect străin dă alarma.

“În loc să angajezi paznici, Charlie poate să supravegheze curţi, instituţii, aproape orice. Ne-a costat vreo 3 milioane de lei, restul materialelor le-am găsit prin casă şi am folosit diverse materiale reciclabile”, ne-a descris invenţia Bogdan Bondor.

În lipsa banilor, Alexandru a folosit şi nasturi

Alexandru Panică, elev în clasa a XII-a la Colegiul Eugen Lovinescu din Capitală, a inventat “laser robo”, un dispozitiv care poate supraveghea cu unde laser o încăpere sau o hală.

“Fascicolul laser este mutat cu o telecomandă pe toată suprafaţa de supravegheat şi astfel se depistează orice intrus. Pentru că nu am avut prea mulţi bani, m-am descurcat cu ce aveam prin casă: placaj, hârtie, şuruburi, cuie, diode de pe la aparate vechi, nasturi de la mama, furtunul de la maşina de spălat. Totul m-a costat circa 300.000 lei. Laser robo ar putea fi folosit în şcoli, pentru supravegherea elevilor, în supermarketuri şi în alte multe locuri”,
ne-a spus Alexandru, foto stânga, care se află la a doua invenţie.

Aparat contra braconierilor

Cristian Pop, student la Politehnică, împreună cu alţi trei colegi, a gândit o metodă de supraveghere a pădurilor. “Invenţia noastră se numeşte Forest Watcher. În pădure, se montează senzori care înregistrează temperatura, mişcarea şi zgomotul. De pildă, dacă se înregistrează sunetul unei drujbe sau al unei puşti de vânătoare, se lansează alarmă la pădurar, la proprietar şi la poliţie”.

Ce inventează oamenii mari: telefonul mobil cu televizor

Acum zece ani, telefonul mobil arăta ca o cărămidă. Acum deja există aparate care fac fotografii, filmează şi navighează pe Internet. Se pare că nu este îndeajuns pentru că s-a inventat telefonul cu televizor, prezentat ieri şi la Bucureşti. Aparatul este doar un prototip, motiv pentru care nu are fixat un preţ. El se va prezenta şi la Luxury Show, de la Bucureşti.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor