Inventatorul alfabetului floral bate la poarta lui Alexandru Mironov

De Veronica Bursaşiu
Inventatorul alfabetului floral bate la poarta lui Alexandru Mironov
Visul lui Vasile Gherman este acela de a-i explica lui Alexandru Mironov teoria sa despre Univers. El crede că alfabetul floral ar putea fi chiar un mijloc de comunicare cu „extrapământenii”.

Are o manieră unică, originală, de a scrie poezii. Le redactează în alfabetul floral, un alfabet născut „din calcule făcute prin cunoştinţele de matematică pe care le-am dobândit, inclusiv în facultate”. „Alfabetul floral transpune viața vizualizând literele prin frunze, flori, fructe”, spune Vasile Gherman, care a vrut să dea florilor grai, „și florile vorbesc”.

„Sunt gânduri care mi s-au cuibărit în suflet cu mai bine de 50 de ani în urmă, din vremea când eram student la Politehnica din Bucureşti. Microbul încolţit într-o viaţă de om a răbufnit abia acum. În rest calcule, muncă şi iar muncă…”, spune Vasile Gherman. „Există viaţă după moarte”, „Vizită în ceruri” şi „Poezii în alfabet floral” sunt doar trei dintre volumele de poezii ce poartă semnătura lui Vasile Gherman, volume apărute la Editura Arca. „Aura Astrală” e cel mai recent volum semnat de Vasile Gherman, omul pe care bihorenii și-l amintesc oarecum și din perioada romantică a politicii, din poziția de șef de cabinet al senatorului PNȚCD Nestor Bădiceanu. Volumul pornește de la convingerea autorului că „cu viteza gândului poți cuprinde necuprinsul spațiu-infinit, într-un timp instantaneu”. Autorul mărturisește că preocuparea pentru studiul Universului a pus stăpânire pe el încă din timpul studenției, obsedându-l… „Toate aceste gânduri veneau din interior, le ascultam în tramvai ori în orele libere ale serilor, când mă dezbăram de alte preocupări… Prin încercările mele poetice se furișau tainele nedescifrate ale Universului”, își amintește Vasile Gherman. Acestor taine le caută cheia de zeci de ani, iar ceea ce a rezultat din calculele sale matematice a pus între coperțile acestei cărți. A pornit de la legea vitezei: V = s/t și a particularizat-o pentru timp unitar, pentru ca apoi acesta să tindă la infinit. Concluzia lui Vasile Gherman e că „timpul și spațiul sunt infinite” și fiindcă ajutorul în emanarea acestor teorii i-a venit cu ajutorul „gândului izolat în creiere”, cealaltă concluzie fiind că „însuși creierul reprezintă Universul… Și astfel se naște întrebarea de ce nu ar fi bună formularea «Câte creiere atâtea universuri?». De ce nu am crede în diferențierea din natura umană? Este adevărată expresia «din praf cosmic am venit, în praf cosmic ne ducem?», «Există în Univers mesageri purtători de viață incipientă?». Noianul de întrebări poate continua la nesfârșit, precum infinitul”, spune Vasile Gherman.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !