Investesc în profesorii care vor preda cu metode inovative

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Investesc în profesorii care vor preda cu metode inovative
© Foto: facebook
Se caută profesorii viitorului. 21 de profesori de la C.N. „Octavian Goga” vor fi pregătiți să intre în această categorie. Proiectul se va derula în perioada 01 septembrie 2018 – 31 august 2020.

Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita a reușit, încă o dată, să iasă din anonimat, obținând o finanțare de 48.045 EUR din partea Comisiei Europene, pentru implementarea proiectului „S.P.E.R. – Speranță Pentru Educația Românească”, prin programul Erasmus+.

„Proiectul s-a născut din dorința profesorilor colegiului nostru de a reînvia în inimile tuturor actorilor implicați în educație speranța într-o școală mai bună”, spune Loredana Braia, coordonator de proiect.

Scopul proiectului este dezvoltarea competențelor profesorilor de a utiliza metode inovative de predare și management al clasei, prin raportarea la nevoile copiilor și la exigențele europene.

„Pentru realizarea obiectivelor proiectului și obținerea impactului scontat, 21 de cadre didactice din școala noastră vor participa la patru cursuri de formare în străinătate și o activitate de job shadowing – vizită într-o școală de peste hotare”, explică Loredana Braia.

Dascălii vor participa la cursuri de „Stimularea creativității și a inovării în sala de clasă” în Lisabona (Portugalia), la cel de „Soluții de managementul clasei pentru profesori: noi strategii de motivare a elevilor, de cooperare și evaluare” în Nafplio (Grecia), la cursul „Școala fericită – educație pozitivă pentru dezvoltarea bunăstării psihice și a abilităților de viață ale elevilor” în Florența, Italia; cursul „Există o aplicație pentru asta! Explorarea celor mai bune aplicații pentru predare/învățare” din Dublin (Irlanda) și activitatea de job shadowing care se va desfășura la Institutul „Cesare Giulio Viola” în Taranto (Italia) vin să întregească pregătirea dascălilor.

„În Italia, profesorii noștri vor realiza un schimb de experiență și bune practici și vor dezvolta un plan de cooperare viitoare cu școala parteneră. Prin derularea activităților proiectului, ne propunem ca până la finalizarea acestuia, în 2020, toți profesorii și toți elevii școlii noastre să beneficieze de rezultatele obținute.

Avem convingerea faptului că dezvoltarea profesională și personală a cadrelor didactice se va răsfrânge în mod direct și pozitiv asupra întregului demers didactic, contribuind la îmbunătățirea rezultatelor elevilor, la creșterea motivației și a satisfacției de zi cu zi, a tuturor părților implicate în educația școlii, la crearea unui mediu educațional pozitiv, sustenabil și motivant, la creșterea prestigiului instituției și la dezvoltarea dimensiunii europene a educației oferite de colegiul nostru”, a precizat coordonatorul proiectului, Loredana Braia.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor