Investigatii performante si extindere la Spitalul de boli infectioase Timisoara

De D.S.B.
Reactualizat la:
Investigatii performante si extindere la Spitalul de boli infectioase Timisoara
Aparate şi investigaţii performante gratuite sunt puse la dispoziţia bolnavilor la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara. După renovarea şi reabilitarea ambulatoriului de specialitate, conducerea instituţiei doreşte extinderea corpului care găzduieşte pacienții cu TBC.

Dr. Maria Cerbu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, a anunţat luni finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a ambulatoriului de specialitate al unității şi o nouă colaborare cu medicii de familie din Timiş.

„Am încheiat lucrările de amenajare la ambulatoriu, avem aparate noi, performante, şi se pot face investigaţii gratuite mai ales pentru pacienţi care vin din afara spitalului, cu trimitere de la medicul de familie. De altfel, noi am început azi (luni, n.r.) un curs cu medicii de familie din judeţ şi sperăm într-o colaborare cât mai bună cu ei. Între aparatele noi şi cabinetele reamenajate se numără cele de ecografie, bronhologie, psihologie, spirometrie, cabinetul de aerosoli sau fibroscanul”, a precizat dr. Maria Cerbu, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara. Aceasta s-a întors din recenta vizită efectuată în Germania, la Spitalul General din Ingolstadt, împreună cu primarul Gheorghe Ciuhandu şi alţi manageri de spitale din Timişoara.

„Am putut să vedem cum se lucrează acolo.Noutăţile pentru noi au ţinut mai mult de modul lor de organizare în spital”, a precizat dr. Maria Cerbu. Aceasta spune că, pentru periaoda următoare, se doreşte o extindere a Spitalului Babeş în ceea ce priveşte compartimentul care găzduieşte bolnavii de tuberculoză. „Nu corespundem din punct de vedere al normelor actuale. Avem câte 12 bolnavi în saloane şi toalete comune, în loc de maxim șase bolnavi în salon cu toaletă proprie. Sperăm să obţinem bani europeni”, a conchis managerul unității.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !