Investiţie de 3 milioane de lei la Poenii de Jos

2Comentarii
Investiţie de 3 milioane de lei la Poenii de Jos
„Creşterea calităţii serviciului educaţional – premisă a unui sistem de învăţământ competitiv pe plan european” este titlul proiectului.

A fost atrasă prima finanţare externă la Bunteşti. Aceasta a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3- Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de  Intervenţie 3.4. Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă, în baza unui contract încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Implementare 18 luni

Proiectul în valoare totală de 3.170.566,48 de lei din care 2.204.341,44 de lei asistenţă financiară nerambursabilă, se va implementa pe o perioadă de 18 luni şi vizează modernizarea infrastructurii şi realizarea dotării şcolii din Poienii de Jos în vederea pregătirii elevilor la standarde superioare de calitate pentru dobândirea de competenţe similare cu cele de la nivel european. Sorin Degău, primarul comunei şi managerul acestui proiect afirmă: „Acest proiect reprezintă prima finanţare externă pe care am atras-o şi dorim să utilizăm fondurile cu maximă responsabilitate şi profesionalism. El constituie parte integrantă din implementarea Strategiei de dezvoltare durabilă a comunei şi vizează cea mai importantă componentă a comunei noastre: oamenii. Pentru a asigura formarea unor resurse umane competitive pe plan european este nevoie de intervenţii reale care să asigure atingerea unui standard de calitate ridicat pentru sistemul educaţional. Tinerii din mediul rural trebuie să beneficieze de condiţii similare cu cei din mediul urban pentru că doar aşa se pot crea premisele consolidării unei comune puternice capabilă să ofere cetăţenilor condiţii de trai, de formare şi dezvoltare decente”.

Veronica Bursaşiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor