Investiţie de 40 de miliarde

Investiţie de 40 de miliarde
Mii de oameni au participat la evenimentele organizate la Zilele comunei Lunca.

Zilele în care o jumătate dintre locuitorii comunei Lunca nu aveau apă pe timp de vară vor fi date uitării. Cea mai mare investiţie de până acum  din comuna Lunca a fost inaugurată sâmbătă. Este vorba despre reţeaua de distribuţie a apei, lucrare în valoare de 40 de miliarde de lei vechi. Aşa cum a spus primarulIonel Popa,  investiţia a început încă din 2006, iar pentru a fi finalizată a fost necesară suplimentarea fondurilor cu 14 miliarde de lei, comparativ cu valoarea iniţială.

Inaugurarea lucrării din Briheni face parte din programul dedicat sărbătoririi celei de-a doua ediţii a Zilelor comunei Lunca. Sărbătoarea a început cu sfinţirea izvorului de la care se vor alimenta localnicii. Eveniment la care oamenii satului au participant în număr mare. Deputatul Ştefan Seremi, care a sprijinit financiar proiectul de la debut, prefectul Gavrilă Ghilea şi senatorul  Cornel Popa au făcut parte dintre oficialităţile prezente la Briheni.

Un deziderat

Acest proiect a pornit de la un deziderat. Acela generat de faptul că pe timp de vară o jumătate din populaţia comunei, adică oamenii cei din Lunca, Sârbeşti şi Şuştiu, nu avea apă pe timp de vară. „Cu sprijinul domnului Seremi, pe atunci vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, a ministrului Vasile Blaga, am depus atunci un proiect care a obţinut unul dintre cele mai mari punctaje, un proiect care este azi finalizat în procent de 85%. Aceasta pentru că nu am reuşit încă să finalizăm contorizarea. Acesta este un proiect care practic ne asigură independenţa şi autonomia în ceea ce priveşte alimentarea cu apă” , a spus primarul Popa. Chiar dacă şeful Primăriei Lunca a insistat asupra faptului că fără sprijinul parlamentarilor, a ministrului Vasile Blaga, îndeosebi, nu putea realiza un proiect de o asemenea amploare, prefectul Gavrilă Ghilea a ţinut „să-i dăm cezarului, ce-i al cezarului”  şi a subliniat că fără munca primarului, insistenţele lui şi modul în care a ştiut să-şi impună punctul de vedere, lucrarea nu s-ar fi realizat. Punct de vedere exprimat şi de deputatul Ştefan Seremi.  Concluzia a tras-o tot primarul care ţinut să spună că se roagă ca 1 ianuarie 2010 să-l găsească pe ministrul Vasile Blaga în aceeaşi poziţie. Fiindcă numai aşa se vor putea finaliza şi celelalte proiecte de asfaltare, canalizare.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !