Investiție de milioane de euro! S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Spitalului Municipal

De Oana Farcas
Reactualizat la:
9Comentarii
Investiție de milioane de euro! S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Spitalului Municipal
Contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a Spitalului Municipal a fost semnat, miercuri, la sediul Primăriei Oradea. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape opt milioane de euro.

Având o valoare de 7.957.286,54 euro, această reabilitare are ca scop eficientizarea consumului termic anual al celor două corpuri de clădire ale spitalului, scăderea emisiilor gazelor cu efect de seră (echivalent tone de CO2) la 26,13 kg/mp/an după implementarea măsurilor de eficientizare energetică, acoperirea consumului de energie pentru încălzire/climatizare și apă caldă menajeră cu pompe de căldură geotermale de peste 75% din total consum, precum și aportul panourilor fotovoltaice la reducerea consumului de energie electrică.

„Până la finalul lunii iulie vom demara licitația pentru selectarea constructorului, în așa fel încât la toamnă să înceapă lucrările, iar în urma implementării acestui proiect condițiile din spitale să se îmbunătățească substanțial”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, de la data semnării contractului de finanțare.

Intervențiile propuse

A.1. Reabilitarea termică a anvelopei

– Dispunere de termosistem de fațadă: termosistemul, în funcție de elementele pe care se aplica

– Dispunere tâmplarie performantă termic: înlocuirea tâmplăriei existente cu coeficient de transmisie termică mic cu ferestre din PVC și aluminiu.

– Dispunere parasolare

– Reabilitarea termică a acoperișului terasă

A.2. Reabilitarea sistemului de instalații de încalzire și ventilație

– Reabilitarea sistemului de instalații de încălzire / răcire cu pompe de căldură montate în centrala termică, 2 pompe de caldură reversibile, tip sol-apă și 4 pompe de căldură, tip aer/sol-apă pentru încalzire și climatizare;

– Refacerea sistemului de alimentare al consumatorilor prin două coloane verticale și a distribuției pe etaje prin tavanul din hoș;

– Introducerea unui sistem de ventilare locală cu recuperarea căldurii de peste 90% și aport de aer proaspăt de 100% pentru a nu avea transfer de aer între saloane. Se va monta câte un recuperator de căldura pentru fiecare două încăperi.

A.3. Reabilitarea sistemului de Instalații sanitare:

-Se propune înlocuirea bateriilor de lavoar existente cu baterii cu senzor pentru economisirea apei reci și calde menajere; înlocuirea WC-urilor existente cu consum mare de apă cu vas WC cu rezervor încastrat cu clapetă duală. cu posibilitatea de a alege un mod economic de spălare; înlocuirea urinalelor cu urinale cu senzor în vederea economisirii apei.

A.4. Reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat:

– Reabilitarea instalațiilor electrice: înlocuirea tablourilor existente cu echipamente noi performante și fiabile; înlocuirea corpurilor actuale cu aparate cu iluminat LED, protecția împotriva șocurilor electrice etc.

– Dispunere de sistem de producție energie regenerabilă ( SPER). SPER conține următoarele subansamble: sistem panouri fotovoltaice cu montare pe acoperiș de tip terasă Corp A; sistem integrat de stocare a energiei electrice suplimentare produse fotovoltaic, va fi montat pe platforma betonată.

– Dispunere de sistem BMS (Building Management Sistem). Gestionarea clădirilor se realizează printr-un sistem de monitorizare, control și management energetic instalat într-un data center (dispecerat).

A.5. Înlocuire ascensoarelor nr. 1- 6, cu echipamente / ascensoare performante din punct de vedere energetic, din noua generație, care au un consum redus.

A.6. Echipare centrala termică cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii / răcirii, ventilării.

B. Lucrări de modernizare propuse:

B.1. Lucrările anterior prezentate, atrag după sine alte lucrări conexe precum reparații și refaceri

B.2. Lucrări de modernizare a celor trei rampe exterioare.

Primăria Oradea a depus cererea de finanțare cu titlul „Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea” care se derulează în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Corpurile de clădire vizate sunt:

– Corpul C1 în regim P+10E, exclusiv Centrala Termica în regim P (parter)

– Corpul C2 în regim P+4E.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectele de reabilitare a Spitalului Municipal și Județean din Oradea. Cele două spitale din Oradea urmează să treacă printr-un proces complet de reabilitare. Costurile lucrărilor se ridică la 8 milioane de euro pent...
Lângă Spitalul Municipal Oradea va fi construit un nou corp de clădire în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. După descentralizare toate spitalele din municipiul Oradea au ajuns în subordinea Consiliului Municipal în vederea coordonării unitare a activității spitalicești. Astfel, din ...
Studiul de fezabilitate pentru construirea noului corp de clădire din curtea Spitalului Clinic Municipal a fost finalizat.Recepția corpului (P+5) de spital cu specialități pediatrice și legături funcționale din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Dr.Gavril Curteanu” a avut loc joi, cu 2 zile înaint...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor