Investiţii cu cântec la Filarmonică

1Comentariu
ORADEA – Elaborarea proiectului privind renovarea fostului Cinematograf Arta a început în 1991, lucrările demarând în 1995. Renovarea şi amenajarea clădirii a durat mai bine de un deceniu, inaugurarea Sălii „Enescu – Bartok” având loc în 2003.

Valoarea investiţiei făcute de Consiliul Judeţean, în proprietatea căruia se află imobilul, se cifrează la 1,2 milioane dolari, această sumă incluzând şi construirea a două corpuri de clădire noi. Clădirea, în care pe vremuri a funcţionat Cercul Catolic, a fost revendicată, la sfârşitul anului 2002, de Episcopia Romano-Catolică.

475.000 dolari

Până în momentul revendicării, Consiliul Judeţean a investit în actualul sediu al Filarmonicii echivalentul în lei a 730.000 dolari. În pofida faptului că Episcopia Romano-Catolică a demarat procedura în vederea redobândirii imobilului, investiţia a continuat, administraţia judeţeană – al cărei preşedinte era Ştefan Seremi, iar unul dintre cei doi vicepreşedinţi Kiss Alexandru – mai cheltuind aproximativ 475.000 dolari pe clădire.

Sarkadi Zsolt, directorul Filarmonicii, susţine că banii investiţi în clădire au fost recuperaţi parţial, din 2003 şi până-n prezent veniturile proprii ale instituţiei crescând de la 300 de milioane lei la 3 miliarde lei. În opinia directorului, sunt şanse mari ca imobilul să nu fie retrocedat în natură, având în vedere că, după calculele sale, investiţiile făcute reprezintă aproximativ 50% din valoarea sa.

Zoltan Pengo



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor