Investiții de 11 milioane de lei la Aleșd și Pădurea Neagră

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Blocul ANL Aleșd
Blocul ANL Aleșd
Lipsa forței de muncă în construcții, în ciuda plății forței de muncă la nivel Occidental, lovește crunt în ritmul investițiilor.

Un complex sportiv cofinanțat de Consiliul Județean Bihor la Pădurea Neagră ar putea fi întârzâiat în execuție de lipsa constructorilor. Mai sunt doar patru zile în care mai pot fi depuse oferte, iar ofertanții se lasă așteptați.

„Există bani pentru investiții, a fost interes din partea câtorva firme, la nivel de intenții, așteptăm să existe oferte concrete.Achiziția are o valoarea totală estimată la 5.123.500,46 lei fără TVA din care 156.900 lei fără TVA reprezintă serviciile de proiectare și 4.966.600,46 lei fără TVA, execuție lucrări ”, spune Vitályos Barna, directorul Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor.

O altă investiție, de aproximativ 6 milioane de lei va fi scoasă la licitație pentru a doua oară. Este vorba de blocul ANL construit la intrarea dinspre Oradea în Aleșd. Lucrarea a fost scoasă, inițial, la licitație, la standarde de cost din 2016 și acesta poate fi un motiv pentru faptul că nu a fost depusă nici o ofertă. Acum, costurile au fost actualizate și va fi organizată o nouă licitație.

Investiții de 11 milioane de lei la Aleșd și Pădurea Neagră

Constructorii sunt așteptați să-și prezinte ofertele pentru complexul sportiv și blocul ANL Aleșd. Peste 11 milioane de lei e valoarea investițiilor care își așteaptă ofertanții pentru lucrări în Aleșd și Pădurea Neagră.

Un bloc ANL, cu o valoarea a investiției de 6 milioane de lei, urmează să fie ridicat la Aleșd, în zona arenei sportive, acolo unde există deja un bloc ANL. „Beneficiarii blocului cu 16 apartamente, opt garsoniere și opt apartamente cu două camere urmează să fie funcționarii din Primărie, medici și tineri. Contractul de finanțare a fost semnat anul trecut.

A existat și o licitație în primăvară la care nu s-a prezentat nimeni. Aceasta fiindcă erau standarde de cost din 2016. Conform legii, costurile au fost ajustate și vom scoate la licitație, din nou, lucrările la blocul ANL. Primăria asigură utilitățile în cazul construcției ANL, așa cum prevede legea”, a precizat Ioan Todoca, primarul Aleșdului.

Pe 22 iulie expiră termenul până la care pot fi depuse oferte pentru complexul sportiv care este construit la Pădurea Neagră. Investiția este cofinanțată de Consiliul Județean prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor. „Sunt bani, finanțare există, au fost câteva propuneri interesante ale firmelor, așteptăm să fie depuse oferte concrete. Este un proiect extraordinar de frumos, de utilitate locală. Achiziția are o valoarea totală estimată la 5.123.500,46 lei fără TVA din care 156.900 lei fără TVA reprezintă serviciile de proiectare și 4.966.600,46 lei fără TVA, execuție lucrări”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor.

În cadrul complexului va funcționa o pensiune în regim parter+etaj+mansardă (P+E+M). La parterul acesteia vor fi amenajate, o cameră de cazare pentru persoane cu dizabilități, spații tehnice, bucătărie, sufragerie, recepție, iar la etaj și mansardă, 21 camere cu două și trei paturi și grupuri sanitare proprii.

Complexul Sportiv „Pădurea Neagră” va cuprinde un teren de sport multifuncțional cu dimensiuni de 20x40m pentru minifotbal, baschet, tenis, handbal și un teren cu dimensiunea de 60x90m. De asemenea, piscina veche va fi complet reabilitată și modernizată.
Termenul limită de depuneare a ofertelor pentru proiectarea și execuția complexului sportiv se apropie de final. Acesta expiră la 22 iulie 2019.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor