Investitii de 663 miliarde lei

Compania de Apã Oradea realizeazã anul acesta investitii în valoare de 663.970.000.000 lei, din care 100 de miliarde lei provin de la bugetul local, 175 de miliarde lei din surse proprii, iar 388,97 de miliarde lei din credite externe. Conform informãrii înaintate Consiliului Local, pânã în data de 15 iulie, extinderi si reabilitãri de retele de canalizare au fost executate pe o lungime de aproximativ 36 km.

Statiile de pompare ape uzate au fost executate în proportie de aproximativ 40%, iar noile statii de pompare (din Episcopia Bihor, strada Barcãului si cartierul Eminescu) sunt executate în proportie de 50%.

În majoritate covârsitoare, lucrãrile avanseazã conform graficului.

 

Decalaj mare

Sunt si câteva exceptii, cum ar fi strada Armatei Române, unde datorãtã stratului freatic mult mai ridicat decât cel estimat prin proiect, lucrãrile se desfãsoarã cu dificultate. „Datoritã dislocãrii unui volum mare de pãmânt a fost afectatã si reteaua de canalizare pluvialã”, stã scris în documentul semnat de directorul general Ioan Ciursas, fiind necesarã si înlocuirea acesteia.

Datoritã lucrãrilor suplimentare, termenul de finalizare a investitiei, stabilit initial pentru 30 iunie, a fost decalat la 16 octombrie.

Pânã acum au fost finalizate lucrãrile pe 42 de strãzi, pe alte 40 sunt în curs de executie, iar pe 48 de strãzi urmeazã sã demareze.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !