Investiţii în bunăstarea copiilor

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Investiţii în bunăstarea copiilor
Grădiniţa 10, structură a Şcolii Oltea Doamna, este, de-acum, primenită de Sărbătorile de iarnă.

Cu răbdare şi puţin sacrificiu în îndurarea disconfortului inerent, mai multe unităţi şcolare orădene intră în luna Sărbătorilor de iarnă înnoite – igienizate şi modernizate, în beneficiul celor mici.

Nu neapărat atipic pentru administraţia locală, dar de anul trecut în mod oficial, mai multe pachete de lucrări la şcoli, grădiniţe şi creşe au fost licitate astfel încât executarea lucrărilor s-a suprapus peste începutul anului şcolar.

Asta a solicitat multă răbdare şi înţelegere din partea cadrelor didactice, a copiilor şi a părinţilor lor, spune Tunde Benyovszki, adjunct în cadrul Administraţiei Imobiliare Oradea. Faptul e confirmat şi de educatoarea Elena Nemeş, în numele celor care frecventează Grădiniţa 10 de pe strada Moscovei nr. 5.

„La început ne-am mutat cu toţii în spaţiile din aripa de clădire dinspre curte, până s-au terminat lucrările de la stradă. A fost puţin disconfort, dar am trecut peste asta”, ne-a relatat cadrul didactic.

Educatoarea este mulţumită de modul în care constructorii s-au achitat de sarcini, mai ales că s-au dovedit cooperanţi la micile rugăminţi sau observaţii.

Acum, grădiniţa dotată cu o curte generoasă folosită de primăvara până toamna, în măsura în care permite vremea, are şi aspectul unei unităţi de învăţământ moderne, amenajate după pretenţiile Direcţiei de Sănătate Publică sau ale Pompierilor.

Bătrâna clădire din Centru a beneficiat, în contul unui contract în valoare de 37.856 lei cu TVA cu tot, de igienizări în toate sălile de grupă, în grupurile sanitare şi pe coridoare. Au fost înlocuite uşile tuturor sălilor de grupă, astfel încât acestea să de dechidă spre hol, aşa cum impun normele ISU.

Contractul a cuprins şi înlocuirea ferestrelor uneia dintre grupe, astfel că toate sunt, acum dotate cu tâmplărie PVC. S-a lucrat şi la amenajatrea unui grup sanitar – au fost înlocuite obiectele sanitare, gresia şi faianţa, s-au executat compartimentări ale grupului sanitar conform normelor impuse de Direcţia de Sănătate Publică. Pe coridoare, s-a montat pardoseală din gresie antiderapantă.

Pachet mai amplu

Lucrări peste prima zi de şcoală au mai fost făcute şi-n alte unităţi şcolare, toate prinse în aşa numitul Pachet 3. Acestea sunt:

Creşa 11 din Str. Bârsei 20

Grădiniţa cu Program Prelungit 45 din Str. Aluminei100/A

Şcoala Gimnazială 1 din Str. Moldovei55

Şcoala Gimnazială N.Bălcescu din Str. Erou Marius Cosma8

Şcoala Gimnazială Oltea Doamna din Parcul Traian4

Liceul Teoretic Lucian Blaga din Aleea Posada1

Liceul Teoretic Ady Endre din Str. Moscovei 1

Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, corp cladire situat din Str. Aluminei

Liceul Teologic Baptist „Emanuel’’0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !