Investiţii în drumuri pentru centrul intermodal

De Cristina Ghilea
7Comentarii
Investiţii în drumuri pentru centrul intermodal
Consilierii locali au votat indicatorii tehnico-economici pentru „Construirea de drumuri colectoare şi a pasajului pentru Centrul de Transport Intermodal”.

Pasaj peste giraţia de la Parcul Industrial de pe Borşului, drumuri colectoare şi lărgiri ale şoselei existente fac parte din proiectul de construire a unui centru intermodal, rutier – cale ferată.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Construirea de drumuri colectoare şi a pasajului pentru Centrul de Transport Intermodat – Varianta I recomandată de proiectant” au şi fost aprobaţi, săptămâna trecută, în şedinţa ordinară a Consiliului Local.

Centrul intermodal va fi conectat cu şoseaua existentă printr-un sistem de drumuri care include realizarea unui pasaj suprateran în intersecţia străzii Calea Borşului cu străzile Uzinelor şi Nicolae Filipescu, zona giraţiei existente, precum şi a unui drum colector paralel cu Calea Borşului, începând de la intersecţia cu acces la Centrul Intermodal. Primarul Ilie Bolojan a precizat că pasajul, care va avea o lungime de aprox 270 m, se va realiza peste giraţia de acces în parcul industrial. Pasajul va avea două benzi de circulaţie, fiecare cu lăţimea de 3,9 m. Proiectul prevede realizarea de la pasaj şi a unui drum colector în lungime de 1,4 km.

Totodată, va fi lărgit drumul de ieşire către Ungaria pe o lungime de aprox 1,3 km, cu câte o bandă pe sens, în aşa fel încât să poată fi executat pasajul.

Valoarea totală a proiectului este de 23.409.847, 94 lei, întreaga lucrare urmând să fie realizată în 19 de luni, din care 3 luni reprezintă proiectarea.

„S-a ales varianta I propusă de proiectant, aceea a realizării pasajului cu două benzi de circulaţie. Dacă, se mergea pe varianta cu patru benzi, investiţia era cu mult mai mare, iar în plus trebuia relocată în totalitate linia de tramvai din zona respectivă. Dacă totul va merge bine, noi vom demara procedura de licitaţie pentru acest subproiect – partea de infrastructură conectivă a terminalului intermodal cu reţeaua principală de transport, în cursul lunii octombrie. Ea va râmâne în proprietatea şi administrarea oraşului Oradea, iar partea de terminal intermodal propriu-zis va intra în sarcina celui care va câştiga licitaţia”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ca o noutate, primarul a anunţat că centrul intemodal se va licita pe o formulă care nu s-a mai utilizat până acum în Oradea: achizitorul va avea de făcut proiectarea, execuţia şi, ulterior, va primi gestionarea centrului.

Locaţia propusă pentru dezvoltarea proiectului de construire a terminalului este un amplasament situat în zona gării C.F.R din Episcopia Bihor, cu acces printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul naţional DN1.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor