Investiţii în parcările municipiului

3Comentarii
Investiţii în parcările municipiului
ORADEA – Un milion de lei noi este bugetul aprobat de legislativul local, la cererea funcţionarilor de specialitate din Primărie, pentru modernizarea unor parcări cu plată, altele decât cele trasate de-a lungul străzilor.

Lucrările necesare ar trebui să dea un plus de confort actualelor parcări, prin delimitarea mai clară a fiecărui loc şi prin reparaţii la pavaj, astfel încât să împiedice băltirea apei.

„Se doreşte pavarea cu dale albe a parcărilor din străzile Braşovului, între strada Republicii şi Rovine, parcarea de pe C. Coposu, în zona Spitalului de Copii, din strada Dunării, între Republicii şi V. Babeş, aleea Emanuil Gojdu intersecţie cu 1 Decembrie, strada Griviţei între Piaţa Agroalimentară şi SC Electrica, strada M.  Sadoveanu (Piaţa de Vest), strada Moscovei până la intersecţie cu Madach Imre, strada Nicolae Jiga până în apropierea Magazinului Crişul), în Parcul Traian, vizavi de Şcoala Oltea Doamna, Piaţa 1 Decembrie, Piaţa Ferdinand, în faţa Teatrului de Stat, Piaţa Unirii la Biserica cu Lună, în faţa la Băncii Transilvania şi la Pasaj Vulturul Negru.

La cererea expresă a consilierilor locali, la această listă s-a adăugat şi parcarea de la Spitalul Judeţean. Din cauza dimensiunilor mari, acest obiectiv necesită o suplimentare a fondurilor alocate pentru modernizarea parcărilor.

Aşteptăm de la consilieri să ne indice sursa, poate într-o viitoare reaşezare a bugetului local”, spune Ionuţ Şimon, şeful Serviciului Parcări din cadrul Direcţiei Patrimoniu din Primărie.

Conform raportului de specialitate care fundamentează decizia aleşilor, o bună parte a din banii alocaţi pot proveni din economiile făcute de Direcţia Patrimoniu prin limitarea drastică a numărului de tichete de parcare acordate.

„Un calcul simplu arată că anul trecut am dat 3.700 de tichete de parcare, ceea ce înseamnă 1,1 milioane de ron. Anul acesta, cu siguranţă că nu va mai fi cazul”, crede şeful serviciului.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor