Investiţii în şcoli, drumuri şi sport, la Sânmartin

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Investiţii în şcoli, drumuri şi sport, la Sânmartin
2017 debutează în forţă la Sânmartin. Un milion de euro vor fi investiţi în infrastructură, 19 miliarde de lei vechi în şcoli. E vestea începutului de an.

Primarul Cristian Laza a semnat marţi contractul de finanțare pentru reabilitarea drumului de Cordău. Valoarea investiţiei este de 982.761 euro, bani din care vor fi asfaltaţi 9 km de drum. „Banii sunt alocaţi pe Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, obiectivul fiind crearea infrastructurii rutiere de interes local, care va contribui la diminuarea tendințelor de declin social și economic și la îmbunătățirea nivelului de trai în zonele rurale, la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru populația rurală și la stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban. Acum avem cinci zile la dispoziţie să ridicăm certificatul de conformitate, după care alte 90 de zile pentru a demara achiziţia publică pentru proiectare şi apoi proiectul tehnic.

laza

Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în acest proiect, echipei de consultanță, proiectanților, angajaților din cadrul Primăriei, în special colegului nostru Ciprian Căprar, care s-a ocupat de coordonarea proiectului. De asemenea, mulțumim domnului director al OJFIR Bihor, Cristian Buzlea, pentru promptitudinea și amabilitatea de care a dat dovadă”, spune primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Schimbare de optică

Totodată, primarul Sânmartinului anunţă investiţii masive în unităţile şcolare din comună. „19 miliarde de lei vechi, proveniţi de la Ministerul Dezvoltării, vor ridica şcolile din comună la alte standarde, conform aşteptărilor copiilor şi părinţilor”, spune primarul. Semnalăm, de asemenea, o schimbare de optică a conducerii Primăriei Sânmartin, care îşi declară intenţia de a focusa şi susţine sportul local.

„Banii destinaţi sportului nu mai merg în afara comunei. În cadrul Clubului Sportiv din Sânmartin avem deja peste 100 de copii legitimaţi la fotbal, la cele patru secţii de copii şi juniori, avem copii la karate şi dorim să avem şi secţie de handbal, cu atât mai mult cu cât junioarele nostre sunt campioane şi la nivel de judeţ, dar au şi rezultate la nivel naţional”, a proiectat primarul Cristian Laza viitorul sportului la Sânmartin.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor