Investiţii în terapie intensivă pentru 100.000 de oameni

2Comentarii
Investiţii în terapie intensivă pentru 100.000 de oameni
Au inaugurat secţia modernizată de terapie intensivă a Spitalului Episcop Nicolae Popoviciu din Beiuş.


Primarul Beiuşului continuă proiectul de modernizare al Spitalului Episcop Nicolae Popoviciu. Chiar dacă nu sunt alocaţi bani de la Guvern, administraţia Domocoş a găsit, din resurse proprii, 800 mii de lei pentru a-i investi în moderna secţie de terapie intensivă a spitalului din Beiuş. De altfel, singura existentă pe cei 200 de kilometri dintre Oradea şi Deva şi care ar urma să deservească peste 100.000 de oameni. Vineri, în prezenţa corpului medical, a preşedintelui Consiliului Judeţean, a deputatului Gheorghe Costin, au fost inaugurate noile saloane complet modificate, prevăzute cu lămpi care dezinfectează aerul din salon, iar paturile sunt dotate cu saltele speciale.

Fiecare pat are o consolă care este conectată la gaze, la aer, la sistemul de vacuum. În noile condiţii pacienţii vor putea beneficia de toate manevrele şi tehnicile medicale de cea mai înaltă calitate. Prezent la eveniment, primarul Adrian Domocoş a ţinut să precizeze că proiectul a demarat acum doi ani, iar investiţia este susţinută total din bugetul local.

În continuare, autorităţile din Beiuş mizează pe parteneriatul cu Clubul Rotary, care a promis sprijin pentru dotarea cu monitoare de control a sălii de operaţii a maternităţii. Ambiţia conducerii Primăriei Beiuş este aceea de a amenaja secţia de obstetrică într-o clădire pe care o vor construi sau renova în cadrul spitalului. Parteneriatul cu Rotary nu se află la prima încercare. În 2010, Secţia de cardiologie a fost dotată de Rotary şi Assist Internaţional cu aparatură medicală care permite supravegherea bătăilor cordului 24 de ore din 24 de ore.

Un an mai târziu, în timpul ministeriatului lui Cseke Attila, secţia de ortopedie-traumatologie şi chirurgie au beneficiat de investiţii în valoare de 14 miliarde lei vechi, cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii.

Primarul Beiuşului a apelat şi la fonduri europene pentru investiţii în Ambulatoriu în valoare de 3,5 milioane de lei, din care 2,19 milioane de lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile, un proiect care urmărea „îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală în microregiunea Ţara Beiuşului, judeţul Bihor, pentru asigurarea reală a unui acces egal al tuturor cetăţenilor la servicii de sănătate de înaltă calitate”.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor