Investiţii la SOS Dogs

10Comentarii
Investiţii la SOS Dogs
Cu cele 200 de cuşti noi, adăpostul din Ioşia oferă condiţii acceptabile celor 400 de patrupede.

Adăpostul SOS Dogs şi-a mărit capacitatea de cazare cu încă 200 de locuri, în urma unor lucrări derulate în regie proprie de municipalitate. Construirea adăposturilor s-a terminat la sfârşitul săptămânii trecute şi joi au fost montate la locaţia din strada Coriolan Hora şi predate administratorilor.

„Primăria a dotat adăpostul cu 50 de cuşti a câte patru locuri, în total 200 de noi locuri pentru câini. Au mai fost amenajate şi 30 de umbrare. Un umbrar are o suprafaţă de circa 3,8 metri pătraţi, atunci când este închis, pe durata anotimpului rece şi o suprafaţă de umbrire de circa 7,8 metri pătraţi, atunci când este deschis”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

SOS Dogs are acum peste 400 de rezidenţi, cu pui cu tot. „Cu cuştile primite de la Primărie, acum avem loc destul pentru ca toţi să stea confortabil. În ultima vreme foarte multă lume îşi abandonează câinii pe stradă în loc să ne anunţe. Eu sterilizez tot ce prind dar, din păcate, sunt şi cei de la ţară care îşi lasă-n oraş puii că au auzit că noi ne îngrijim de ei”, spune Carol Lazar, administrator SOS Dogs.

În contul alocaţiei

Cu ocazia intervenţiei la adăpost, s-a decis şi împrejmuirea adăpostului cu 600 de metri de hard zincat, fiindcă cel vechi era deja căzut şi căţeii puteau sări peste el ca să scape din ţarc. „În ceea ce priveşte spaţiul verde, s-au plantat 100 de arbori, urmând să se mai planteze încă 100. În continuare, se analizează posibilitatea racordării fiecărui ţarc la reţeaua de apă curentă”, se arată în comunicatul Primăriei. Nu se poate spune cu precizie, însă, în cât timp vor ajunge copăceii plantaţi să ofere umbra atât de necesară patrupedelor pe durata verilor toride.
SOS Dogs nu a primit anul acesta alocaţia de 500 de milioane de lei vechi. „Am preferat să discutăm cu cei de la adăpost şi să vedem care sunt necesităţile şi urgenţele şi să vedem ce putem face în regie proprie”, spune Diana Birău, juristă în cadrul Primăriei.

Iubitorii de animale pot să adopte un câine comunitar de la sediul Fundaţiei SOS Dogs, situat pe str. Coriolan Hora, nr. 6. La această adresă se primesc şi donaţiile, sub formă de mâncare, materiale sau cuşti. Adăpostul este deschis zilnic, între orele 8:00 – 16:00. Numerele de telefon de contact sunt 0723.656.621 sau 0721.338.442.

C.Gh.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor