Investitii la Vadu Crisului

Deşi a fost an de criză, la Vadu Crişului continuă investiţiile.

„Din punctul de vedere al investiţiilor prioritară a fost continuarea lucrărilor de Extindere alimentare apă şi realizarea canalizării în Vadu Crişului, Birtin şi Topa de Criş. Lucrarea cu o valoare totală de 194 miliarde lei vechi este în plină desfăşurare şi conform contractului semnat cu Ministerul Mediului are ca şi termen de finalizare decembrie 2013, aflăm de la Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crişului. Trebuie să menţionăm că în acest an executantul lucrărilor a avansat mult mai bine ca şi anul trecut, sunt zone ca şi străzile de dincolo de pod care s-au terminat integral, dar au fost finalizate racordările şi pe strada Peţii, Iovului şi se lucrează pe strada Principală şi Jomoniţa. Pe străzile unde s-au finalizat atât lucrările la reţeaua de apă cât şi canalizare am încercat modernizarea drumurilor prin turnare de asfalt sau beton”, continuă primarul. Continuă lucrările la construirea căminului cultural din localitatea Birtin, început anul trecut şi care astăzi se apropie de finalizare.

Lucrări la dispensarul din Vadu Crisului

Reabilitarea dispensarului medical uman din Vadu Crişului a început înca din anul 2009.Atunci din fonduri locale şi de la CJ s-au reparat acoperişul clădirii, şi fosta locuinţă a medicilor s-a transformat în cabinete medicale. În 2010 lucrările au continuat cu schimbarea geamurilor la parter.

„Agentia Română pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale a lansat o nouă transa de depunere de cereri de finantare în cadrul componentei Schema de granturi mici(SGM), adresate fostelor zone miniere. La Vadu Crisului s-a format un grup de initiativă ” Sănătatea Vadu Crişului” care a depus un proiect privind Reabilitarea dispensarului medical uman, aflăm de la Ioan Hasas viceprimarul comunei, care este şi preşedintele acestui grup de iniţiativă. Proiectul a fost selectat pentru finanţare,valoarea totală a lucrarilor au fost de 620 de milioane lei vechi din care ARDDZ a finanţat cu 500 miliaene lei vechi acest proiect, în care este partener şi Primăria din Vadu Crişului. „Săptămâna trecută am avut şi o vizită din partea Băncii Mondiale care a dorit să vadă rezultatele finanţării”, spune primarul Dorel Cosma.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !