Investiţii maghiare în Parcul Industrial

10Comentarii
Investiţii maghiare în Parcul Industrial
În plină criză, la Mădăras se fac investiţii de peste zece milioane de euro. Parcul Industrial va fi inaugurat în august. Fabrica de subansamble pentru electronice Jasz-Pasztik Kft este cea mai consistentă investiţie din Parcul Industrial Mădăras.

Proprietarul Kasza Lajos spune că « am ales să venim aici la Mădăras, în primul rând, pentru că aici am dat de oameni serioşi şi interesaţi de dezvoltarea investiţiilor în comună. Am găsit un sprijin deosebit din partea primarului Dan Tiurbe şi a echipei domniei sale, oameni care au înţeles de la început faptul că o astfel de investiţie este foarte bună pentru această comună. Intenţionăm să facem din Mădăras centrul afacerilor noastre din România. Suma totală la care se ridică valoarea investiţiei este de 17 milioane de euro, din care 7 milioane de euro reprezintă valoarea infrastructurii şi a clădirilor care urmează să fie construite, iar 10 milioane de euro vor fi investiţii în utilajele şi tehnologia folosită.» Fabrica de la Mădăras va fi una modernă, în care producţia va fi complet automatizată. Compania se ocupă cu fabricarea de componente pentru televizoare şi frigidere şi comercializarea lor. În paralel cu această activitate, societatea se ocupă şi de comercializarea de autoturisme.  

Jasz -Plasztik este o companie înfiinţată în 1990 care a pornit ca afacere de familie încă din anii 70. Sediul firmei este în  Jaszbereny, dar în Ungaria societatea are puncte de lucru în Nyregyhaza, Sulysap şi Pecs. Firma are sucursale şi în Slovacia. Jasz- Plasztik  are 3200 de angajaţi în Ungaria, 1800 în Slovacia. Pentru început, la Mădăras vor fi între 300-500 de angajaţi, dar ambiţia ungurilor de la Jasz- Plasztik este să ajungă la 1000 de angajaţi.  Chiar dacă abia acum  a fost declanşată oficial o campanie de recrutare a forţei de muncă, la sediul companiei există un teanc de cereri de angajare. « Firma noastră caută oameni harnici , devotaţi muncii lor, dar mai ales oameni cărora le place creativitatea », spune Kasza Lajos.

Jucător de top

Cea de-a doua investiţie din Parcul Industrial Mădăras aparţine unuia dintre cei mai importanţi producători în domeniul  subansamblurilor şi componentelor  metalice din Europa de Est. Istoria Ferro Press începe în Ungaria  în 1992, atunci când a demarat o afacere de familie ce avea ca obiect de activitate prelucrarea metalului. Din 2002 , firma produce componente metalice şi subansamble. Componentele produse de Ferro Press se regăsesc azi în produsele electrocasnice ale unora dintre cele mai importante mărci de pe piaţa internaţională. În Ungaria, Ferro Press are 800 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie  care se întinde pe 30.000 mp. Hala de producţie de la Mădăras va avea o suprafaţă de 5.000 mp, iar aici vor lucra 130-150 de angajaţi, în trei schimburi. « Filosofia noastră este aceea de a oferi clienţilor noştri cele mai bune produse cu puţinţă. De asemenea, ne implicăm în protejarea mediului înconjurător prin utilijarea celor mai moderne tehnologii, şi nu în ultimul rând încercăm să le oferim angajaţilor noştri cele mai bune condiţii în care să-şi desfăşoare activitatea », spune Birges Tibor, proprietarul Ferro Press.

Ungurii de la Jasz-Plasztik îşi vor stabili centrul afacerilor din România la Mădăras.

La Mădăras se întâmplă ceea ce ar trebui să se întâmple în toată România. Mai ales în perioadă de criză. Se fac investiţii. De ordinul zecilor de milioane de euro. Primarul Tiurbe a înţeles că investiţii sunt cărţi câştigătoare pentru toată lumea : pentru bugetul local, care va cunoaşte o infuzie consistentă, pentru localnici care vor avea şansa unui loc de muncă. Dar şi pentru investitorii maghiari care după ce au căutat mai multe locaţii în Bihor au găsit condiţii propice la Mădăras. Primarul Tiurbe a pariat pe investiţiile maghiare în Parcul Industrial. Lucrările au început în 19 mai, iar investiţia va fi inaugurată în luna august. La Mădăras se va realiza producţie de subansamble pentru electronice pentru firme de renume în domeniu, dar unul şi unul  dintre cei mai importanţi producători în domeniul  subansamblurilor şi componentelor  metalice din Europa de Est va produce aici. La inaugurarea investiţiei de la Mădăras sunt aşteptaţi să vină cei doi premieri din România şi Ungaria, Emil Boc, respectiv Viktor Orban.    

Veronica Bursasiu10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor