Investitii mari la Spitalul de Recuperare din Baile Felix

Bazinul exterior a fost reabilitate, cele interioare sunt în curs de modernizare, informează managerul Spitalului de Recuperare, dr. Ramona Suciu
Bazinul exterior a fost reabilitate, cele interioare sunt în curs de modernizare, informează managerul Spitalului de Recuperare, dr. Ramona Suciu
Sala cu bazinele interioare a intrat în reparaţii, aparatura soseşte, bazinul exterior e funcţional.

Bazinul exterior a fost reabilitate, cele interioare sunt în curs de modernizare, informează managerul Spitalului  de Recuperare, dr. Ramona Suciu

Spitalul de Recuperare Baile Felix, clasificat recent de categoria II M cu plan conformat deja, se află în proces de investiţii.

Recent, bazinul exterior a fost redat bolnavilor aflaţi în tratament, după ce a fost reabilitat din veniturile proprii realizate de spital.

De câteva zile, sala cu cele patru bazine interioare a intrat în reparaţii capitale, managerul dr. Ramona Suciu apreciind finalizarea lucrărilor în septembrie. Doctoriţa a detaliat că reabilitarea sălii de bazine se face cu suportul Ministerului Sănătăţii, care finanţează lucrarea – în sumă de 13 miliarde lei vechi.

Se schimbă astfel instalaţiile sanitare, electrice şi de ventilaţie, iar finisajele vor fi „mai sănătoase”.

Au cumpărat

În paralel cu investiţiile de reabilitare a spitalului, în unitate are loc un proces de înnoire a aparaturii.

Tot Ministerul Sănătăţii a alocat anul acesta 15 miliarde lei vechi pentru aparatură. Din această sumă, s-au cumpărat până la această oră trei combine de electroterapie de joasă şi medie frecvenţă pentru adulţi, două combine de electroterapie de joasă şi medie frecvenţă pentru copii, cinci aparate cu ultrasunete (patru pentru adulţi, unul pentru copii), două aparate cu unde scurte cu electrozi, un aparat magnetodiaflux pentru magnetoterapie, două aparate diapuls, un aparat laser cu două sonde, cinci lifturi mobile pentru bazin, patru cade pentru terapia întregului corp, o cadă Treflă pentru HKT copii, două băi alternante pentru mâini şi picioare, patru benzi de mers electromagnetice cu plan înclinat, o masă kinetoterapie reglabilă, patru biciclete ergonomice reglabile, trei perechi de bare paralele de mers, trei paturi speciale pentru masaj copii.

Mai cumpără

Din suma dată de Ministerul Sănătăţii pentru dotarea cu aparatură a Spitalului de Recuperare urmează ca în perioada următoare să mai fie achiziţionate două dispozitive de antrenare activo-pasiv a membrelor, un echipament pentru elongaţii subacvale lombare şi cervicale, cu sistem elastic, cinci băi galvanice patru-celulare, două verticalizatoare pentru adulţi şi copii, un set trepte modulare metalice pentru copii şi două truse ergoterapie.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !