Investitii masive pentru bolnavii din Baile-Felix

De Otilia Șandor
1Comentariu
Investitii masive pentru bolnavii din Baile-Felix
Spitalul de Recuperare din Băi a fost „îmbunătăţit” cu trei milioane de lei.

2012 s-ar putea numi anul schimbării la Spitalul de Recuperare din Băile Felix datorită achiziţiilor din mai multe surse realizate în beneficiul bolnavilor din toată ţara care se internează aici pentru tratament.

Managerul Ramona Suciu a transmis că valoarea totală a achiziţiilor făcute anul trecut se ridică la 2.783.501 lei.

Din această sumă, 212.180 lei provin de la bugetul de stat şi din ei s-au cumpărat un ecograf, paturi electrice şi noptiere medicale, dispozitive de dezinfecţie a aerului şi aparatură pentru laboratorul de analize medicale.

 Din venituri proprii

Dintr-o altă sumă, de 2.205.988 lei, proveniţi din accizele de la veniturile proprii s-au făcut reparaţii capitale la secţia de adulţi a spitalului din Băile Felix (saloanele pentru pacienţi au fost reabilitate, iar clădirea împrejmuită) şi la secţia de copii a spitalului din Băile 1 Mai, unde clădirea a fost împrejmuită, spaţiul pentru activităţile educativ-recreative a fost reabilitat, la fel ca şi sala cu bazinul de hidrokinetoterapie.

Tot din veniturile proprii ale acestei unităţi medicale (ce se ridică la suma de 365.333 lei) au fost achiziţionate un program integrat de informatizare, utilaje profesionale pentru spălătorile şi bucătărie, s-a reabilitat canalizarea de la secţia de copii şi s-au efectuat şi reparaţii curente la spălătorie.

 Din sponsorizări

Un fapt remarcabil este că acest spital a reuşit în ultimii doi ani să atragă sponsorizări mult mai mari faţă de anii precedenţi. În 2011 şi 2012 la această unitate medicală cu paturi ce deserveşte o ţară întreagă datorită profilului specific, s-au adunat sponsorizări în sumă totală de 221.582 lei. Managerul Suciu a ţinut să transmită din nou că toate aceste sponsorizări au fost folosite întocmai destinaţiei prestabilite, în litera legii şi cu toate actele necesare.

Cu toate că atragerea de sponsorizări masive şi producerii de venituri proprii este meritul lui şi al colegilor săi din conducerea spitalului, managerul dr. Ramona Suciu a transmis mulţumiri nu doar Ministerului Sănătăţii şi colaboratorilor ci şi personalului din subordine, lucru mai rar întâlnit în instituţiile de stat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor