Investiţii Sapard în drumurile forestiere

Investiţii Sapard în drumurile forestiere
Consiliul Judetean vrea sa afle situatia de facto a drumurilor din judet. Aceasta pentru a dezvolta turism. Comunitatile din mediul rural vor putea angaja investitii de amploare în domeniul drumurilor forestiere.

Ele vor putea beneficia de sprijin financiar în proportie de 100% prin masura 3.5 Silvicultura, submasura Drumuri forestiere din Programul Sapard. Chiar daca aceasta masura urmeaza sa fie acreditata de-abia la începutul anului viitor, primarii din judet au fost convocati miercuri la Prefectura Bihor pentru a afla de aceasta oportunitate, spune consilierul Codruta Mester.

La întâlnire au fost prezenti directorul Biroului Regional pentru Implementarea Programului Sapard (BRISP) Satu Mare, seful Directiei Silvice Bihor, Ionel Popa, seful Biroului Dezvoltare Rurala din cadrul Directiei pentru Agricultura, Aurel Huniadi, si directorul în cadrul Consiliului Judetean Bihor, Dumitru Cheseli.

Transfer catre CL


„Consideram justificata implicarea Prefecturii în mobilizarea factorilor de decizie locali în vederea obtinerii transferului drumurilor forestiere selectate din administrarea Romsilva în administrarea consiliilor locale, precum si în vederea depunerii în timp util a proiectelor”, spune Codruta Mester.


Primarii au putut afla de la reprezentantii BRISP despre criteriile de eligibilitate, conditiile pe care trebuie sa le îndeplineasca studiul de fezabilitate si punctajul de evaluare. Pâna în acest moment au fost identificate drumurile forestiere din judet, dar si cele care au dubla functionalitate: infrastructura locala si infrastructura de turism. Aceasta din urma conditie aduce proiectului un punctaj de 40%.


Pentru ca submasura Drumuri forestiere sa gaseasca Bihorul pregatit pentru a accesa fonduri, au fost elaborate nota de fundamentare si proiectul de Hotarâre de Guvern pentru transferul drumurilor forestiere de importanta judeteana din domeniul public al statului si din administrarea Romsilva în domeniul public si administrarea consiliilor locale.

Bursasiu Veronica