Investiţii străine la Simeria

Simeria
Simeria
Simeria – Italienii, ungurii, grecii şi spaniolii vor să investească la Simeria. Primarul localităţii estimează că astfel se vor crea câteva sute de noi locuri de muncă, pe lângă cele legate de construcţia autostrăzii.

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la un parc industrial, amplasat la intersecţia de la Simeria Veche.

Aici concernul italian Incontro a achiziţionat deja 6 ha de teren de la CL Simeria, având intenţia să cumpere alte 20 de ha de la Băcia.

Şi alţi investitori vor sosi în zonă! Grecii vor să construiască un depozit de sortare-ambalare-conservare a fructelor. Ungurii şi spaniolii vor investi în depozite mari pentru mărfuri. Toate acestea pentru că planurile de viitor arată că Simeria va deveni un important nod de căi de comunicaţie.

„Anul viitor va începe reabilitarea culoarului feroviar pe ruta Arad-Simeria, astfel încât infrastructura feroviară să fie pregătită pentru circulaţia trenurilor la viteze europene.
Gările vor fi reabilitate cu bani europeni, cea din Simeria fiind monument istoric. Pe de altă parte, la Simeria se vor intersecta două autostrăzi: Coridorul 4 Pan-European şi o autostradă despre care se discută de mult timp şi de care puţină lume ştie. Această a doua cale rutieră va pleca din portul grecesc Salonic şi va urma ruta Sofia-Vidin-Calafat-Petroşani-Simeria. România s-a opus acestei autostrăzi pentru că ar fi ieşit din cărţi portul Constanţa. Dar la presiunea Greciei, Bulgariei şi Turciei, drumul se va face.
Podul de la Vidin-Calafat se ridică cu bani 100% europeni. Pe viitor va afecta Constanţa, dar va influenţa pozitiv Simeria. Dacă se va face şi aeroportul de la Săuleşti… ne-am scos!!!”, spune primarul Simeriei, Petru Păun Jura.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase