Investiţiile CTP şi Hanil pe mâna CLO

9Comentarii
ORADEA - Oradea riscă să piardă două investiţii importante dacă aleşii locali nu votează în şedinţa ordinară de azi trecerea celor 140 de hectare dorite de investitori, în proprietatea municipiului.

Investitorii de la CTP Invest şi de la Hanil Electronics aşteaptă ca Consiliul local să rezolve problema terenului pentru a putea bate palma cu primăria.

Potrivit directorului Administraţiei Imobiliare Oradea, Marcel Boloş, cele 140 de hectare de teren situate vizavi de cimitirul municipal, pe care urmează să fie ridicat primul parc industrial din Oradea şi fabrica Samnsung, figurează datorită unei erori pe statul român, când de fapt el ar aparţine oraşului. „Când s-a înfiinţat coala de carte funciară în 1881 terenul figura pe Oradea, însă în 1960 când s-a tradus coala de carte funciară din maghiară în română, s-a tradus greşit cum că terenul ar fi în proprietatea statului. Instanţa a recunoscut eroarea de traducere, dar ca să ajungă din nou pe Oradea ar trebui o altă acţiune în instanţă care să anuleze toate înscrisurile de carte funciară”, a explicat directorul Marcel Boloş. El a precizat că această formalitate poate fi ocolită dacă CL Oradea este de acord să adopte o hotărâre prin care să treacă terenul din proprietatea statului în cea a oraşului. În şedinţa ordinară de azi va exista un proiect de hotărâre în acest sens.

Directorul AIO a precizat că cei doi investitori, CTP Invest şi Hanil Electronics şi-au prezentat intenţia în scris, Primăriei Oradea, cu privire la investiţiile pe care doresc să le facă la Oradea. „Dacă nu trece hotărârea joi depunem acţiune în instanţă pentru a anula înscrisurile de carte funciară însă cu siguranţă până la finalizarea procedurii investitorii o să se orienteze spre alte locuri din apropierea Oradiei”, a spus Marcel Boloş.

Iniţial Hanil Electronics a negociat cu municipalitatea pentru o bucată din terenul de 140 de hectare, pe care urma să fie construită o fabrică de asamblare monitoare LCD pentru Samsung. Însă ulterior şi CTP Invest Cehia a venit cu o ofertă pentru construirea unui parc industrial pe terenul respesctiv, ca urmare municipalitatea a decis să dea terenul cehilor şi Hanil să concesioneze de la CTP spaţiile pentru fabrică. Marcel Boloş a declarat că investiţia pe care CTP INvest vrea să o facă la Oradea ajunge la 200 de milioane de euro. „Vor crea 7000 de locuri de muncă şi anual vom atrage la bugetul local 7-8 milioane de euro din impozite pe clădiri şi salarii”, a conchis directorul AIO.
Georgiana Anghel9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor