Investiţiile din şcolile bihorene în 2007

ORADEA – Conform bilanţului realizat de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, la capitolul investiţii, învăţământul bihorean nu stă rău deloc.

Nu mai puţin de 57.345.000 de lei au fost alocate pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare. „Această sumă a fost aproape cheltuită. Până la data de 21 decembrie nu vor putea fi cheltuiţi 4.331.000 lei, dar îi vom realoca şi se vor întoarce pe baza solicitărilor pe care deja le-am depus la minister”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor. Din suma menţionată mai sus, 104 unităţi de învăţământ au fost obiectiv de investiţi. Reparaţii capitale s-au realizat în 170 unităţi, iar alte 138 de şcoli au avut parte de lucrări de reabilitare. Consolidări s-au făcut în şase şcoli, iar în 18 unităţi s-au asigurat utilităţi. Tot din aceşti bani au fost achiziţionate 25 de microbuze şcolare.

Dotări

În ceea ce priveşte dotările, de acestea au beneficiat: bibliotecile a 210 unităţi şcolare, zece centre de documentare şi informare, Palatul Copiilor din Oradea, cele cinci Cluburi ale Copiilor din judeţ, precum şi Liceul de Artă din Oradea, care a fost dotat cu instrumente muzicale. Dotarea cu mobilier şcolar s-a făcut în 111 şcoli cu clasele I-VIII şi în 44 unităţi liceale. 164 de unităţi şcolare au fost dotate cu laboratoare de fizică, chimie, biologie şi cabinete şcolare. De asemenea, s-a realizat dotarea cu aparate, echipamente materiale sportive în 164 de şcoli şi şase cluburi sportive. 158 de unităţi şcolare au beneficiat de decontarea serviciului de internet, iar în perioada următoare 37 de şcoli vor fi dotate cu laborator de informatică. Valoarea totală a investiţiilor este de 68. 723.609 lei.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !