Investitori vechi, afacere nouă

CARANSEBEŞ – La începutul acestui an, mai exact în data de 13 ianuarie 2006, administraţia locală încheia cu firma New Eastern Fashion Group 2005 S.R.L. din Oradea, un contract de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de teren de un hectar şi 5.000 mp., situată în zona Cărbunari-Ţigăneşti, adică pe terenurile puse la dispoziţie de municipalitate pentru investitori.

Firma cumpărătoare avea obligaţia de a realiza un proiect de investiţii pe acest teren, constând în realizarea unei fabrici de textile şi a altor structuri accesorii, cu o valoare minimă de 100.000 de euro şi înfiinţarea unui număr de 20 de locuri de muncă. Contractul s-a încheiat, banii s-au plătit, dar afacerea n-a mai fost demarată.

Strategie eşuată

Reprezentanţii firmei solicitante au explicat,că realităţile pieţei româneşti i-au obligat să renunţe la proiectul de investiţii iniţial. În aceste condiţii, existau două soluţii. Prima era revocarea mutuală a contractului de vânzare-cumpărare şi repunerea părţilor în situaţia anterioară, adică primăria reintra în proprietatea terenului iar firmei orădene îi era restituită suma plătită.

Cea de-a doua variantă, era încheierea unui contract adiţional la contractul de vânzare-cumpărare, prin care se acorda un nou termen de graţie de un an pentru realizarea investiţiei. Fireşte, cea de-a doua variantă era mai avantajoasă pentru ambele părţi: primăria păstra banii şi un posibil investitor, iar societatea comercială nu pierdea banii cheltuiţi până acum.

Aşa că, în ultima şedinţă a legislativului local a fost aprobată încheierea acestui act adiţional, prin care se acordă un nou termen de graţie, începând cu data de 13 ianuarie 2007, când expiră primul termen. Până atunci, investitorii au timp să-şi regândească strategia de afaceri şi să găsească o nouă destinaţie pentru terenul achiziţionat. Destinaţie care, bineînţeles, trebuie să primească acordul consiliului local.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase