Investitorii au şi ei sprijin…

Investitorii au şi ei sprijin…
Un fost director din Ministerul Mediului a interpretat în favoarea CHRP zona de conservare specială de la Padiş.

În problema investiţiei CHRP din PN Munţii Apuseni, Mihai Togor condamnă poziţia adoptată în prima parte a anului trecut de către Silviu Megan, fost director în cadrul Ministerului Mediului. La solicitarea primarilor din Bunteşti şi Lazuri de Beiuş, acesta a interpretat în favoarea investiţiei CHRP Ordinul de Ministru nr.552 din 26 august 2003 privind aprobarea zonării interioare a parcurilor naţionale şi a parcurilor naturale. Spicuim din poziţia scrisă emisă de către Megan, devenit între timp şef al Gărzii Regionale de Mediu Timişoara: „(…) din descrierea narativă a prezentului ordin reieşind clar că terenul în discuţie nu se află în zona de conservare specială Platoul carstic Padiş – Depresiunea Vărăşoaia – Poiana Ponor. (…) „Întrucât suprafaţa respectivă nu a făcut parte din zona de conservare specială a Parcului Natural, nu considerăm oportună includerea acestei suprafeţe în zona de protecţie strictă sau zona de protecţie integrală a PN Apuseni”, arăta Megan.

Academia zice altceva

Togor îl contrazice flagrant pe fostul director din minister, invocând o adresă a Comisiei pentru Ocrotirea Naturii din cadrul Academiei Române. Această entitate arăta zonarea interioară a Parcului Natural Munţii Apuseni „ca fiind întru totul de acord cu poziţia adoptată de Consiliul Ştiinţific al Parcului, în conformitate cu care Padişul, prin valoarea fenomenelor carstice, a florei şi a faunei sale, întruneşte caracteristicile unei zone de conservare specială, după cum este stabilită în harta zonării interioare publicată ca anexă la Ordinul Ministrului nr. 522/2003”.

De altfel, Megan are probleme de acest tip şi în calitatea sa de şef al Gărzii de Mediu Timişoara. Conform celor arătate de către cotidianul Adevărul, instituţia condusă de Megan stă pasivă în faţa unui proiect de investiţie al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin. E vorba despre un centru Salvamont şi un Centru de Informare Turistică în Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului, care a început în 2009 fără să aibă toate avizele necesare.

C.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !